ZIP2516 heeft het winnende plan gemaakt voor de prijsvraag onder de titel ‘Challenge kavel 2 ‘The Urban Lab’. Dat maakte de jury in bierbrouwerij Kompaan bekend. De prijs bestaat uit een gemeentelijke bijdrage van 50.000 euro voor de verdere planontwikkeling op Kavel 2 aan de Melkwegstraat.

Het plan van ZIP2516 betreft de herbouw van een oude parkeergarage uit Gouda tot een nieuw stedelijk gestapeld programma, waardoor het een flexibel, transparant en duurzaam gebouw wordt. Het plan bestaat onder andere uit een bakkerij gerund door Happy Tosti, een Urban Playground waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en evenementen worden georganiseerd, en ruimte voor creatieve startups. De komende periode wordt het plan verder uitgewerkt. Het initiatief is van De Mannen van Schuim en Studio Komma.

Wethouder Boudewijn Revis vindt de keuze van de jury een verrijking voor de Binckhorst. “Het is een goed innovatief concept dat past binnen de ontwikkelingen van de Binckhorst en is een aanwinst voor het gebied rondom de Binckhorsthaven. Het gebied wordt de komende tijd verder wordt opgeknapt en ontwikkeld zich meer en meer tot een gebied om te werken, wonen en recreëren.”

In de prijsvraag werd gezocht naar een creatieve invulling van het kavel met een link naar het programma Impact Economy. Na een eerste selectie uit de inzendingen hebben de overgebleven kandidaten de plannen voor een breed publiek gepitcht. De jury heeft hierbij ZIP2516 tot winnaar uitgeroepen en spreekt over een echte eyecatcher gericht op de toekomstige gebruikers van het gebied.

Bron: denhaag.nl

Foto: Jurriaan Brobbel

Terug naar overzicht