NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week is dat Marianne van Sasse van Ysselt, die samen met haar man René van Geer portemonneemaker Secrid runt.

NU.NL | 24 – 05 – 2017 | NIEUWS

Wie: Marianne van Sasse van Ysselt

Onderneming: Secrid

Werknemers: 90

Betrokkenheid is van groot belang bij Secrid, vertelt Marianne van Sasse van Ysselt. Het bedrijf maakt een compacte portemonnee met ruimte voor veel passen en een aluminium bescherming tegen het scannen van een pinpas.

De ondernemers kwamen op het idee via hun eerdere ontwerpbureau. Ze werkten onder andere aan de introductie van de Chipper en Chipknip in de vorige eeuw. Via deze weg kwamen ze op hun idee voor een nieuwe portefeuille

Sinds oprichting in 2009 heeft het bedrijf enkele miljoenen portemonnees verkocht. Één op de 25 Nederlanders heeft hun portemonnee, zegt Van Sasse van Ysselt. Enorme groei is het gevolg. In het laatste jaar zijn er ruim twintig nieuwe medewerkers aangenomen.

De onderneemster en haar man beginnen de dag rond 8.00 uur op kantoor samen met de eerste medewerkers. Er wordt gestart in de gezamenlijke ruimte waar sommige werknemers samen ontbijten.

HARD GEGROEID

“We geven elkaar een hand in de ochtend”, vertelt de onderneemster. “Dat zorgt ervoor dat je iedereen echt even ziet en in de ogen kijkt. We zijn natuurlijk hard gegroeid, maar we willen toch bij elkaar blijven. René en ik zijn een beetje de vader en moeder van het bedrijf.” Daarbij speelt ook mee dat de gemiddelde leeftijd bij het bedrijf 27 jaar is.

Van Sasse van Ysselt probeert bij elk team betrokken te zijn en medewerkers te coachen. “We zetten echt het DNA van het merk neer. We leiden mensen op in hoe ze kiezen en waar ze zich op richten. We vertellen heel graag welke kant we op willen. Voor de rest is het een platte organisatie. We hebben heel weinig managers en zetten in op zelfsturende teams. Dat holistische kijken hebben we geleerd van ons ontwerpbureau.”

DRUKKE AGENDA

Ze heeft verder een erg drukke agenda. “Elk uur en half uur ben ik volgepland. Ik heb geen bureau meer. Ik heb nog wel een laptop, maar die hoeft niet meer open.” Een assistent beheert de e-mail en zorgt ervoor dat ze de belangrijkste berichten krijgt.

Een lange tijd van de dag zitten Van Sasse van Ysselt en Van Geer op het werk. Samen met de laatste medewerkers doen zij rond 19.00 uur het licht uit. ’s Avonds neemt ze een leesmapje mee met documenten die medewerkers hebben voorbereid voor de volgende dag. “Dat hebben we geleerd van onze Japanse consultant, die veel weet over de principes van Toyota.”

Terug naar overzicht