Ondernemingsorganisatie VNO-NCW West maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen ze zowel op nationaal als internationaal niveau. De aangesloten ondernemingen zijn van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van transport, handel, diensten, industrie, bouw tot zorg en onderwijs in grote, middelgrote en kleine bedrijven. Het ultieme doel van VNO-NCW West: ruimte creëren voor ondernemerschap en Nederland wereldwijd op de kaart zetten als duurzame en welvarende economie. VNO-NCW West wilde met die gedachte een nieuwe koers varen en er worden nu regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waarbij interactie tussen de leden centraal staat.

Op 31 mei was er een sessie georganiseerd in samenwerking met Maartje Schuurmans (Grafisch ontwerper en ondernemer bij M-space), Rosan Gompers (New Company Creations), Anke Rolsma (Gemeente Den Haag), Marco van Brecht (Bestuurslid VNO NCW Den Haag en Regiomanager Infra bij Heijmans), Paul van Delft en Kirsten van der Stel (namens VNO-NCW West).

De sessie die plaatsvond in de Binckhaven had als doel om de ondernemers kennis te laten maken met de Binckhorst. De gemeente Den Haag wil met de ontwikkeling van de Binckhorst het vestigingsklimaat voor ondernemers verbeteren en de ontsluiting van de stad een impuls geven. De ontwikkeling van de Binckhorst past in een landelijke trend: steeds meer steden investeren in industriële gebieden, waarin wonen en werken (via nieuwe concepten) samenkomen, en waarbij ook functies als retail en hospitality integreren met wonen en werken. Tevens is het hergebruiken van locaties en panden op een duurzame manier onderdeel van deze trend.

Tijdens de bijeenkomst kregen de leden een presentatie van Lieke Kempen en Sander te Selle, beide werkzaam bij de Gemeente Den Haag, in het nieuwe startup pand Apollo 14. Er werd verteld over de ontwikkelingen in het gebied en de mogelijkheden die er nu voor impact startups zijn gerealiseerd. Vervolgens werden de leden getrakteerd op het succesverhaal van René van Geer in het prachtig verbouwde pand van Secrid, die als geslaagde scale-up graag in het gebied wilde blijven. Onder het genot van een hapje en drankje, zijn de leden van VNO-NCW West daarna in groepjes de discussie aangegaan over stellingen over de ontwikkelingen binnen de Binckhorst, om zo samen hun visie en ideeën te delen.

De standpunten van de verschillende groepen zijn die dag door visueel schrijfster Janneke de Boer (Kom tot de kern) weergegeven in onderstaande tekening, die binnenkort aan de wethouder zal worden overhandigd.

De middag is ook vastgelegd op de gevoelige plaat dankzij prachtige zwart/wit foto’s van Janwillem Toebes. Daarnaast heeft VNO-NCW West een videoreportage gemaakt van de bijeenkomst. Benieuwd? Dit zijn de links:

Fotografie http://www.vno-ncwwest.nl/media/fotoreportages/Slideshow/180531%20binckhorst.aspx

Video: https://www.youtube.com/watch?v=xGX9-892QBk&feature=youtu.be

Terug naar overzicht