Den Haag groeit, het aantal inwoners neemt toe en met alle ontwikkelingen binnen de Binckhorst en de Binckhaven is de stad een magneet voor (internationale) bedrijven. De bereikbaarheid van de stad is daarom van groot belang! De aanleg van de Rotterdamsebaan zorgt voor deze bereikbaarheid. Dit jaar staat in het teken van het boren van de Victory Boogie Woogietunnel. Benieuwd naar de ontwikkelingen van deze tunnel? Lees dan snel verder!

OVER DE ROTTERDAMSEBAAN

De Rotterdamsebaan is ongeveer vier kilometer lang en verbindt de A4/A13 met de Centrumring van Den Haag. De tunnel loopt vanaf knooppunt Ypenburg tot en met de Binckhorst. Dit zal ervoor zorgen dat het verkeer van en naar de snelwegen beter wordt verdeeld en zal de verkeersdruk op de Utrechtsebaan verminderen. Zo blijft Den Haag voor iedereen aantrekkelijk om te wonen én te werken.

BURENOVERLEG

Maandelijks organiseert de projectorganisatie van de Rotterdamsebaan samen met de aannemer in het Trefpunt aan de Binckhorstlaan een burenoverleg. Tijdens het burenoverleg wordt een toelichting gegeven op de werkzaamheden die voor die maand in de Binckhorst op de planning staan. Het burenoverleg is speciaal voor bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van het werk van de Rotterdamsebaan en altijd op een dinsdag.

Tijdens de bijeenkomst van 6 maart kwamen bewoners, ondernemers, projectleiders en betrokken werknemers van de Rotterdamsebaan bij elkaar. De projectleiders van de Rotterdamsebaan begonnen met een toelichting op de voortgang van de werkzaamheden op het werkterrein in de Binckhorst. Ook gaven ze een update van het werk aan de tunnel. Door het winterse weer in februari ging het boren moeilijker, omdat de installaties op het werkterrein last hadden van de vorst. Toch heeft de planning hier niet erg onder geleden en ziet het ernaar uit dat alles volgens plan gaat. Per dag wordt tussen de 10 à 20 meter geboord. Een boor met een lengte van 80 meter en een diameter van zo’n 11 meter is een indrukwekkend gezicht:

Fotograaf: Jurriaan Brobbel

Fotograaf: Jurriaan Brobbel

Fotograaf: Jurriaan Brobbel

Benieuwd waar de tunnelboormachine zich nu onder de grond bevindt? Volg dan de voortgang van de boormachine via waarisdeboor.nl.

PLANNING OVERVIEW

Sinds 26 maart zijn de werkzaamheden bij de Binckhorsthaven begonnen. Tot en met 6 april van ’s ochtends 6:00 uur tot ’s avonds 18:00 uur is de Binckhorsthaven gesloten voor al het waterverkeer. Er zal iedere dag 2x ruimte gemaakt worden om het waterverkeer enigszins doorgang te geven.

Ook retailers Karwei en Carpetland in de Binckhorst zullen de veranderingen nu goed gaan merken. In april start de sloop van het gebouw aan de Binckhorstlaan 172-174, waarin het Trefpunt nu nog gevestigd is. Deze week zal het Trefpunt verhuizen naar de Binckhorstlaan 340, tegenover de Binck Twins.

Na de sloop van het ‘oude’ Trefpunt is het pand waar nu de Karwei in zit aan de beurt en wordt de gevel van Carpetland verplaatst. Tegelijkertijd met de sloop van de gebouwen wordt de Mercuriusweg tussen het Trefpunt en de Karwei afgesloten voor verkeer. Dit blijft ook zo als de Rotterdamsebaan klaar is. Voor fietsers en voetgangers blijft de Mercuriusweg via de Binckhorstlaan wel bereikbaar. Het afsluiten van de Mercuriusweg voor autoverkeer riep tijdens het burenoverleg vragen op. Uitgelegd werd dat de afsluiting al vanaf het begin van de aanleg van de Rotterdamsebaan bekend was. De afsluiting is nodig om het verkeer van en naar de Rotterdamsebaan in de toekomst goed te laten doorstromen op de kruising Binckhorstlaan-Mercuriusweg. Komend vanaf de Supernovaweg kan verkeer nog wel dit deel van de Mercuriusweg inrijden. De Mercuriusweg wordt doodlopend vanaf de Siriusstraat in de richting van de Binckhorstlaan. Aan het eind, bij de Binckhorstlaan, komt een keerlus.

Het nieuwe Trefpunt komt aan de Binckhorstlaan 340 op de 1e etage (tegenover Binck Twins). Medio april opent het Trefpunt haar deuren op de nieuwe locatie. Daarnaast krijgt ook het gebiedsteam Binckhorst, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Binckhorst, een prominente plek in het nieuwe Trefpunt.

De overall planning voor de aanleg van de Rotterdamsebaan is als volgt:

BURENOVERLEG OOK VOOR JOU

Woon of werk je in de omgeving van het werkterrein in de Binckhorst, dan is het burenoverleg ook voor jou interessant. Het eerstvolgende burenoverleg is op dinsdag 10 april in het spiksplinternieuwe Trefpunt. Wil je op de hoogte blijven of heb je vragen over de werkzaamheden van de Rotterdamsebaan in de Binckhorst? Kom dan langs bij het burenoverleg! Je kan je aanmelden door een bericht te sturen naar rotterdamsebaan@denhaag.nl. Je bent van harte welkom.

Meer informatie over het project? Kijk dan hier.

Terug naar overzicht