In januari van 2018 schreven wij al een artikel over #Binckies Klaasjan Krook & Karin Nijman. Samen willen zij een nieuwe vestiging van restaurant Rebelz openen in het Junoblok op de Binckhorst. Het restaurant met een bijzonder maatschappelijk concept had het plan om in april haar deuren al te openen, maar het ging niet zoals gepland. Hoogste tijd voor een update dus! Lees hier meer over ons gesprek met mede-eigenaar Klaasjan over de tegenslagen, ontwikkelingen én toekomst van Rebelz!

OVER restaurant REBELZ

Bij restaurant Rebelz krijgen ex-gedetineerde vrouwen via leer/werkplekken in het restaurant een nieuwe kans om weer deel te nemen aan de samenleving. Hun vestiging in Rotterdam was zo succesvol dat dit toffe duo graag een nieuwe vestiging wilde openen. Een tweede Rebelz met hetzelfde horecaconcept én maatschappelijk doel. Die droom kwam binnen handbereik doordat ze in 2017 de wedstrijd van projectontwikkelaar Casa23 wonnen. Met het geldbedrag van €10.000 en een vrijstelling van een aantal maanden huur, waren ze een stap dichterbij een nieuwe vestiging.

Ontwikkelingen in het Junoblok

Toen we voor het laatst met deze #Binckies spraken, waren zij druk bezig om de rest van de funding bij elkaar te krijgen. Dit ging lastiger dan verwacht en zorgde er helaas voor dat de openingsdatum van april moest worden verplaatst naar eind 2018. Klaasjan zegt hierover: “Onze financiering komt voor het grootste deel uit sociale fondsen. Deze molens draaien nu eenmaal langzamer en het is allemaal wat complexer.  Zo moeten er meer vragen worden beantwoord dan bij een commerciële funding. Hierdoor lukte het ons niet om al in april te openen. Gelukkig is de verhuurder van ons pand nog steeds razend enthousiast en ook zeer geduldig. Hierdoor kregen wij goed de kans om alles rond te krijgen en onze plannen mooi uit te werken.”

De huiskamer van de Juno

Klaasjan kijkt er het meeste naar uit om de gasten het interieur van Rebelz te laten zien. Het team van Rebelz werkt samen met een interieur designer die veel connecties heeft met street artists. Diezelfde street artists gaan de muren van het restaurant mooi aankleden.

“Het is de bedoeling dat restaurant Rebelz echt de huiskamer van de Juno wordt. We willen dat gasten bij ons terecht kunnen om lekker te loungen, nog even te werken of genieten van het uitzicht op ons mooie terras aan de Trekvliet.” zegt Klaasjan.

Plattegrond van Restaurant Rebelz op de Binckhorst

Betaalbaar, laagdrempelig en heerlijk!

Klaasjan & Karin hopen de gasten nog het meeste te verrassen met de keuken. Zo willen ze in het restaurant streetfood gaan serveren. Hierover zeggen ze: “Ons bijzondere verhaal moet mensen naar binnen lokken. We willen echter dat gasten blijven terugkomen vanwege het heerlijke eten. Dat is ons doel. Gezien de omgeving en de vele ondernemingen in de buurt, willen we dat het eten betaalbaar, laagdrempelig én heerlijk is!”

Plannen voor de toekomst

Ondanks de vertraging met de nieuwe vestiging heeft Rebelz niet stilgezeten in de tussentijd. Want van 7 april t/m 1 oktober is er een tijdelijk terras aan de Vecht in Nieuwersluis geopend. Het bijzondere van deze locatie, is dat het terras is gelegen tegenover de PI Nieuwersluis; de enige vrouwengevangenis van Nederland. Door een samenwerking met Nieuwersluis is het mogelijk voor Rebelz om gedetineerde vrouwen de kans te geven om kennis te maken met het Rebelz-concept en te komen leren & werken.

“Op dit tijdelijke terras hebben we deze zomer 7 gedetineerde vrouwen kennis laten maken met Rebelz. Dit is een concept waar we erg trots op zijn en het is eventueel ook iets wat we vaker zouden willen doen.” licht Klaasjan toe.

Het uiteindelijke doel voor Rebelz is om nog meer locaties te openen. Om de hele doelgroep van vrouwelijke (ex)gedetineerden op te vangen, zijn er maar liefst 10 locaties nodig. Klaasjan zegt lachend: “Dit is zeker een goal voor ons, maar nu kijken we ernaar uit om eind 2018 eerst de vestiging in de Binckhorst te openen!”

Om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes van Rebelz, kun je ze volgen op hun Facebook pagina!

Terug naar overzicht