De Binckhaven is het visitekaartje van de Haagse startup scene en er wordt hard gewerkt om het vestigingsklimaat voor innovatieve en creatieve bedrijven en startups in het gebied te versterken. Het afgelopen jaar hebben er ontzettend veel leuke events plaats gevonden in de Binckhaven. Vandaag deel 2 van onze terugblik op de events die het afgelopen jaar hebben plaats gevonden.

 

I’M BINCK FESTIVAL

De vierde editie van het I’M Binck Festival vond afgelopen oktober plaats. Op verschillende locaties op de Binckhaven werden workshops verzorgt, kon worden geluisterd naar inspirerende sprekers, kon men kennis maken met de kleurrijke bedrijven op de Binckhaven en was er natuurlijk genoeg lekker eten en drinken aanwezig!

DE BESTURING BESTAAT 10 JAAR

De kunstenaars van ateliercomplex De Besturing vierden hun 10e verjaardag. Daarnaast kondigden ze ook nog eens de aankoop van hun pand op de Satarnusstraat aan. Dit alles werd natuurlijk feestelijk gevierd.

SUBMARINE FESTIVAL

Het Submarine festival was ook een initiatief van ateliercomplex de Besturing. Tijdens dit festival werd de bezoeker meegenomen in de ontdekkingsreis naar alternatieve muziek. De hele dag waren er verschillende optredens en acts op het terras van bierbrouwer de Kompaan.

IMPACT STARTUP FEST

Tijdens het Impact Startup Fest staan startups die ondernemen met het oog op het oplossen van maatschappelijke problemen centraal. De eerste editie was een groot succes. Komend jaar vindt de tweede editie plaats. Kijk hier voor meer informatie.

DREAM, GIRL

Op 22 mei 2017 vond de filmscreening Dream, Girl plaats in de Caballero Fabriek op de Binckhaven. Tijdens deze avond werd female entrepreneurship in het zonnetje gezet. De Dream, Girl events zijn een internationaal fenomeen en werd in Den Haag georganiseerd door de dames van The STYLE Office. Het event was volledig uitverkocht.

DE WERKPLAATS EXPO

Tijdens de Werkplaats EXPO openden de kunstenaars van De Besturing de deuren voor bezoekers. Tussen de machines werd aan publiek tentoongesteld wat de uitkomsten van de laatste projecten van de creatievelingen waren. Zo toonde Dennis Slootweg de resultaten van zijn onderzoek naar het vervormen van glas en waren er ook presentaties op het gebied van 3D printen en fotografie.

Terug naar overzicht