De Binckhaven is het visitekaartje van de Haagse startup scene en er wordt hard gewerkt om het vestigingsklimaat voor innovatieve en creatieve bedrijven en startups in het gebied te versterken. Het afgelopen jaar hebben er ontzettend veel leuke events plaats gevonden in de Binckhaven. Vandaag deel 1 van onze terugblik op de events die het afgelopen jaar hebben plaats gevonden.

 

CHALLENGE KAVEL 2: THE URBAN LAB PRIJSUITREIKING

De prijsuitreiking van Challenge Kavel 2: The Urban Lab was bij Kompaan Bier op de Binckhaven. Alle initiatieven hadden nog eenmaal de kans om de jury van hun plan te overtuigen. Hierna wees de jury een definitieve winnaar aan. De Mannen Van Schuim – met hun ZIP2516 – gingen er met zowel de kavel als het prijzengeld vandoor. Na afloop was er een gezellige borrel.

 

CHALLENGE KAVEL 2: ONDERNEMERSLUNCH

De aankondiging  van Challenge Kavel 2: The Urban Lab was in de parkeergarage op de Binckhaven. Wethouder Boudewijn Revis onthulde de plannen voor dit braakliggende terrein op het dak van het gebouw. Daarnaast waren er muurdanseressen om het aanwezige publiek te inspireren! Benieuwd naar de vlog dat er over deze dag is gemaakt? Deze kan je hier bekijken.

360CONNECT

360 connect was een initiatief van YuconVR waarbij zij bezoekers kennis wilden laten maken met de wereld van VR en AR. In de Caballero Fabriek kon het publiek vragen stellen aan experts, de kracht van dit nieuwe medium ervaren en luisteren naar verhalen van bedrijven die hier al mee werken. YuconVR is een bedrijf op de Binckhaven dat zich heeft gespecialiseerd in VR en AR. Geïnteresseerd in wat zij precies doen? Kijk dan even op hun website.

SYMPOSIUM BOOMING BINCKHORST

Onder aanvoering van wethouder Boudewijn Revis werd er tijdens het Symposium Booming Binckhorst teruggeblikt op een mooi jaar dat bol stond van nieuwe ontwikkelingen en bedrijvigheid! Naar aanleiding van deze speciale dag schreven wij een dagverslag. Deze vind je hier terug.

BIER EN BRAADFESTIVAL

De Binckse bierbrouwer Kompaan Bier organiseerde bij hun brouwerij het Bier & Braad festival 2016 – het gezelligste festival voor bierliefhebbers en echte carnivoren!. BBQ’en, de lekkerste Kompaan bieren, een rondvaart door de Binckhaven en een skate workshop voor de kleintjes – het Bier en Braadfestival had het allemaal. Aanstaande vaderdag is de tweede editie. Neem even een kijkje op de Facebookpagina.

BINCKLAB

Nadat er een bestemming was gevonden voor het braakliggende kavel 2, was kavel 1 aan de beurt. In de zomer van 2018 wordt deze kavel ‘Franck is een Binck’. Tot die tijd moest er een invulling voor het braakliggende terrein worden gevonden. In het Bincklab konden ondernemers initiatieven indienen voor een tijdelijke bestemming van Kavel 1.

RONDE TAFEL BINCKHAVEN

Periodiek vindt er een overleg plaats tussen ondernemers en andere belanghebbenden op de Binckhaven. Tijdens deze ‘Ronde Tafel’ gesprekken in de Caballero Fabriek op de Binckhaven worden initiatieven en nieuws rondom het gebied besproken.

Terug naar overzicht