Eerder spraken we al over Street Art dat in de Binckhorst en de Binckhaven neer zal strijken. Midden in dit gebied, aan de Binckhorstlaan 131, staat het Teleport Hotel. Eind oktober hebben tien Street Art kunstenaars van Stichting Aight de vrijheid gekregen om tien hotelkamers in het Teleport Hotel van Street Art te voorzien. Vrijdagavond 15 december werden deze hotelkamers tijdens een feestelijke opening onthuld en wij namen een kijkje.

TELEPORT HOTEL

Dat mooie schilderingen en creatieve (kunst)uitingen niet alleen worden aangebracht op panden, bewijzen de hotelkamers in de Teleport hotels. Het Amsterdam Teleport Hotel was reeds omgetoverd tot een waar Street Art hotel en organiseert regelmatig Street Art tours en events. Om het Teleport Hotel in Den Haag ook te transformeren tot Street Art hotel is The Hague Street Art (THSA) van Stichting Aight benaderd. THSA is een nieuw platform van Stichting Aight en zet zich in voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag. THSA stimuleert beeldende kunst in openbare ruimtes, gebouwen en op straat en biedt kunstenaars de mogelijkheid om te professionaliseren en hun werk te etaleren. Leo Heusdens, projectmanager van THSA, vertelt tijdens de opening vol trots: “Met deze pilot hebben tien jonge kunstenaars de kans gekregen om hun werk aan een breed publiek te laten zien. Uiteindelijk willen we alle hotelkamers voorzien van prachtige muurschilderingen. Het Teleport Hotel zal dan het middelpunt worden van het alle Street Art in de Binckhorst.”

DE OPENING

Voor de opening van de hotelkamers nam Stichting Aight de lobby en het restaurant van Het Teleport Hotel over. Zo werden de dampende beats verzorgd door dj’s van het Haagse Hiphop Centrum en op de muur van de lobby werden levensgroot alle Street Art projecten van THSA geprojecteerd. Het gezelschap bestond uit een mengelmoes van artiesten, hotelgasten en geïnteresseerden in het gebied. Zij kregen een unieke kans om tijdens de opening alle muurschilderingen in de hotelkamers te bewonderen. Vol enthousiasme en lovende woorden keerden de gasten na de rondleiding terug in de lobby waar Syrische topchef Tarik Karim met live cooking schalen vol fingerfood verzorgde. De open Ad Fundum gin en vodka bar paste perfect bij het eigenwijze karakter van de Binckhorst.

WAKKER WORDEN MET HAAGSE HARRY

De muurschilderingen in de hotelkamers passen niet alleen goed bij het innovatieve en industriële karakter van de Binckhorst, maar ook bij de thema’s die gekoppeld zijn aan elke verdieping in het hotel. De Street Art artiesten hadden specifiek de taak om een ontwerp af te leveren dat in het teken stond van het thema van de verdieping en in een kleurenpalet dat past bij het interieur van de hotelkamer. Hieronder een kleine impressie van het resultaat. De foto’s zijn gemaakt door Akbar Simonse.

De zevende verdieping staat in het teken van de Haagse badplaats Scheveningen.

De achtste verdieping van het hotel heeft alles te maken met het Centrum van Den Haag.

Het thema van de negende verdieping is het Koninklijk huis.

De tien THSA artiesten hebben met deze pilot het Teleport Hotel omgetoverd tot een uniek kunstwerk waar je kunt overnachten. Wil je ook wakker worden met een unieke muurschildering op de muur? Boek dan snel één van de Street Art hotelkamers via https://thehague.teleporthotel.com/nl/.

Terug naar overzicht