In de Binckhaven is het Street Art project van start gegaan. Het Street Art project is bedoeld om de veranderingen die plaatsvinden in de Binckhaven meer zichtbaarheid te geven en het vestigingsklimaat voor creatieve, innovatieve bedrijven en startups verder te versterken.

Street art wordt aangebracht bij verschillende zichtlocaties langs de voetgangersroute die in de Binckhaven wordt gerealiseerd. Ook past het Street Art project bij het creatieve en industriële karakter van het gebied en bij de ontwikkeling van de Binckhaven tot de startup hub van Den Haag. Het gebied is nu al een broedplaats voor creatieve bedrijvigheid en startups en heeft een grote aantrekkingskracht op innovatieve ondernemers van buiten Den Haag.

Het Street Art project is een initiatief van de gemeente en Starling Structures leidt het project. Artistiek leider van dit project is kunstenaar Steven van Lummel. Ter ere van 100 jaar Mondriaan en De Stijl zijn de kunstenaars gevraagd dit thema ook te verwerken in het ontwerp. Wereldberoemd street art kunstenaar Daan Botlek heeft de kunst aan de lokatie Basal (de muur tegenover de Caballero fabriek) verzorgd. Volgens Steven van Lummel past de geometrie van Mondriaan goed bij Botlek’s iconische “dwalende poppetjes”. Er zullen de komende tijd een ‘high tea’ tafel van beeldend kunstenaar Daan den Houter en een schildering van Job Wouters bij komen. Ze zijn momenteel met lichtkunstenaars bezig voor de façade van het BAM terrein.

Steven van Lummel: ,,street art is enerzijds een middel om te stad als speeltuin te beleven, en anderzijds trekt het de bedrijven aan die passen bij de Binckhorst. Het zorgt voor een vriendelijkere omgeving, een laan die ook voor bezoekers interessant is en niet alleen voor de bedrijven die er al gevestigd zijn”.

De reacties zijn positief. Gisteren heeft de Haagse VVD ook een voorstel ingediend om het gehele Binckhorst gebied “Street Art District” van Den Haag te maken.

Terug naar overzicht