Kickstart jouw startup met de Startup in Residence The Hague programme! Gemeente Den Haag is op zoek naar ambitieuze startende ondernemers die maatschappelijke vraagstukken willen aanpakken. Het incubator programma bestaat uit intensieve training, support van professionele mentoren, een werkplek en toegang tot het unieke netwerk van de gemeente.

De gemeente Den Haag roept ambitieuze startende ondernemers op om met frisse ideeën rond stedelijke en maatschappelijke vraagstukken te komen. Hiervoor is het programma ‘Startup in Residence’ geïntroduceerd, een bewezen concept uit Silicon Valley. Het koppelt talent en innovatieve bedrijven aan vraagstukken waarbij de gemeente als ontwikkelpartner optreedt.

“Voor Den Haag snijdt Startup in Residence aan twee kanten. Economisch succes en maatschappelijke impact gaan in de Haagse ‘impact economy’ hand in hand. Als stad willen we een canvas zijn voor de experimenten en innovaties van ondernemers. Juist vraagstukken zoals veiligheid, recht, water worden via dit programma lokaal aangepakt. We laten ons graag verrassen door de out-of the box ideeën van startups.” – Wethouder Karsten Klein, Stedelijke Economie, Zorg en Havens –

 

TWEEDE EDITIE STARTUP IN RESIDENCE

De tweede editie is half april van start gegaan en dus in volle gang. Den Haag is op zoek naar startups met innovatieve ideeën voor 8 ‘wicked’ urban challenges. Startups kunnen hun beste idee voor Den Haag indienen en een deskundige jury selecteert de beste ideeën. Deze ontvangen een investering van €7500,- om een eerste prototype te bouwen. Ook krijgen de startups een training van 4 maanden met coaching. Op basis van het prototype wordt besloten of een pilot zal worden uitgevoerd binnen de Gemeente en extra investeringen worden gedaan. Tot en met 30 mei kunnen startups hun ideeën aandragen.

 

DE JURY IS BEKEND!

De vakkundige jury van Start up in Residence maakt zich gereed om alle voorstellen te bekijken. De jury zal bestaan uit de volgende mensen:

Simone Brand staat in Nederland bekend als een pionier op het gebied van impact investment. In 1995 richtte ze het eerste venture capital impactfonds van Nederland op. Dit fonds investeerde uitsluitend in startups en nieuw gevestigde bedrijven met een focus op het oplossen van milieu-, maatschappelijke of culturele problemen.

Frans van den Broek is als ondernemer actief geweest in verschillende branches. Al 20 jaar werkt hij aan het initiëren van verschillende bedrijven en projecten.

Anita lieverdink is oprichtster van TekDelta. Dit initiatief van het Nederlands bedrijfsleven, onderzoeksorganisatie TNO en de startup community helpt startups met het oplossen van technologische uitdagingen door verbindingen met hightech organisaties te bevorderen.

Maarten Hillenaar is programmaleider in het Smart Cities programma van de gemeente. Hij bezit over een breed scala aan beroepservaring bij zowel de overheid als in de particuliere sector, bij grote en kleine organisaties.

Anna Menenti beheert het algemene startup programma van de gemeente Den Haag. Ze kent de start  up cultuur als geen ander en streeft naar het bruggen slaan tussen de gemeente en de ondernemers.

Meer informatie over de juryleden vind je hier.

 

ACHT URBAN CHALLENGES

De startups worden uitgedaagd om met de volgende acht vraagstukken aan de slag te gaan:

  • Care checker
  • Use your roof
  • Love your home
  • Create happy customers
  • Event traffic management
  • The next retail monitor
  • Buzzing Beatrixkwartier
  • Circular city

Vraagstukken variëren van het verduurzamen van daken, meer levendigheid creëren in het Beatrixkwartier, Scheveningen beter bereikbaar maken tijdens het vuurwerkfestival tot energiebesparing bevorderen onder woningeigenaars.

 

STARTUP IN RESIDENCE THE HAGUE INFO MEETING

Ben jij een ambitieuze ondernemer en heb jij een goed idee voor Den Haag? Kom dan naar de informatiemiddag donderdag 11 mei 2017. Hier kun je al je vragen stellen en speeddaten met de problem owners van de acht verschillende urban challenges.

Meer informatie over het programma en richtlijnen is te vinden op https://startupinresidence.com/thehague 

Terug naar overzicht