In 2018 was het zover! De prachtige verbouwing van het nieuwe Secrid kantoor in de Saturnusstraat in de Binckhaven was klaar en kon door deze bijzondere scale-up in gebruik worden genomen. Het nieuwe kantoor bestaat uit een aantal samengevoegde hallen die helemaal verbouwd zijn tot een mooi geheel. Tijd om bij te kletsen met mede-oprichter en eigenaar #Binckie René van Geer om meer te weten te komen over de verdere ontwikkelingen en toekomstplannen van dit innoverende wallet merk!

SCALE-UP SECRID ZET DROOMPAND NEER IN BINCKHAVEN

Wie kent Secrid tegenwoordig niet? Je weet wel, die handige en veilige wallets die je in alle kleuren kunt verkrijgen in een mooi strak design. Met verkooppunten in ruim 70 landen kun je niet meer om het succes van de Secrid wallet heen. De business die iets minder dan tien jaar geleden begon als startup in een van de units van de Caballero fabriek, is inmiddels een echte scale-up met bijna 100 medewerkers op de loonlijst. Vanwege de gigantische groei, moest er ook meer ruimte komen die ze vonden bij de hallen op de Saturnusstraat, schuin tegenover de Caballero fabriek.

René zegt: “Een pand zoals we dat nu hebben neergezet is eigenlijk al 20 jaar onze droom. Vroeger gingen we naar de meubelbeurs in Milaan waar we hele mooie verbouwde hallen zagen met patio’s en een rijk industrieel gevoel. Toen zeiden we al tegen elkaar dat we ooit zo’n verbouwde hal wilden hebben maar dan gelegen aan het water. Dan zitten we hier natuurlijk ideaal! We wonen hier ook in de buurt en onze kinderen hebben hun netwerk hier. Voor ons is en blijft de Binckhaven onze ideale locatie.”

Een van de redenen om in de Binckhaven te blijven zijn de samenwerkingen met andere bedrijven in het gebied. Zo werkt Secrid momenteel samen met Snow Donuts om het ontwerp van de verpakking te vernieuwen.

INRICHTING MET EN VOOR MEDEWERKERS

De inrichting in het nieuwe Secrid pand is ook uniek. Via een gezellige espressobar kom je terecht in een gemeenschappelijke grote werkruimte. Op de verdieping erboven zijn allemaal open ‘break out’ ruimtes gemaakt, die stuk voor stuk kleurrijk en uniek zijn. Verder heeft het pand een professionele keuken met personeel en een bibliotheek met een uitgebreide boekencollectie en zithoek.

René wilde de werknemers betrekken bij het proces van de verbouwing. René vertelt hierover: “Voordat we aan het ontwerp begonnen heeft onze stylist, Iris van ’t Wout, geïnventariseerd wat de wensen waren. Elke afdeling heeft namelijk zijn eigen werkwijze en eigen behoeftes. Waar de een meer behoefte heeft aan stilte wilt de ander juist meer openheid. Wij hebben met elke afdeling gesproken en ons best gedaan hun behoeftes te verwerken in de definitieve inrichting van het gebouw.”

EXTRA UITBREIDING OP DE SATURNUSSTRAAT

Ondanks de nieuwe gecreëerde werkplek, is er bij Secrid door de snelle groei behoefte aan nog meer ruimte. Hiervoor huren ze bij buren Greenfox een ruimte. Dit bedrijf, dat tevens ook gevestigd is aan de Saturnusstraat, had nog een ruimte over en dit was voor Secrid de ideale plek om tijdelijk in te zetten als werkplaats.

Momenteel heeft Secrid in de Saturnusstraat 7 hallen in gebruik en zijn er plannen om de huidige hallen nog verder uit te breiden. Zo heeft Secrid de hal naast het huidige gebouw gekocht van de gemeente en zijn er plannen om deze om te bouwen naar een tweede kantoor voor Secrid. De gemeente Den Haag is natuurlijk erg blij dat er zo’n succesvolle scale-up in het gebied zit. Dit stimuleert namelijk de economie en status van het gebied en nodigt andere ondernemers uit om ook hun bedrijf te vestigen binnen de Binckhaven.

MAATSCHAPPELIJK DOEL

Secrid wilt met het maken van de wallets ook een maatschappelijke
bijdrage leveren. Om dat te realiseren geeft Secrid mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om te werken in een van de sociale werkplaatsen.

Momenteel heeft Secrid sociale werkplaatsen in Leiden, Haarlem en een particuliere werkplaats in Delft. René vertelt: “In deze sociale werkplaatsen zijn momenteel zo’n 100 personen voor ons aan het werk. We doen echt ons best om een werkplek te creëren die aansluit bij de interesses en capaciteiten van de mensen die hier werken.”

GLOBAL FOOTPRINT

Met het opzetten van Secrid was er een bewuste keuze gemaakt om alle onderdelen van de wallet in Nederland te produceren. Dit was niet alleen beter voor het milieu maar zorgde ook voor werkgelegenheid. Het is echter de vraag hoe lang het product het label ‘Made in Holland’ nog kan blijven voeren.

Want dankzij het enorme succes van de wallet is de vraag vanuit het buitenland steeds groter. “Misschien moeten we nu op sommige locaties kiezen voor ‘Made locally’. Zo kunnen we verantwoord blijven ondernemen en ook mensen in het buitenland aan een baan helpen. Tegelijkertijd kunnen we de hoeveelheid transport reduceren,” licht René toe.

PLANNEN VOOR DE TOEKOMST

De ontwikkelingen binnen Secrid staan allesbehalve stil. Vanuit de markt komen er steeds vaker vragen voor bijzondere edities van de Secrid wallet. Een voorbeeld is een case met plantaardig gelooid leer wat beter is voor het milieu maar wel impact heeft op de verkoopprijs. Daarnaast zijn er bedrijven die vragen om luxe varianten van de wallet die ze exclusief willen verkopen. Allemaal ontwikkelingen die René en zijn team aan het onderzoeken zijn.

Nu de Secrid wallet zijn bestaansrecht heeft bevestigd vertelt René dat er intern met het designteam wordt gekeken naar nieuwe producten die ze wellicht op de markt willen brengen. “Het is heel eng om op één paard te wedden. De wallets bestaan nu inmiddels al een tijdje en het is natuurlijk afwachten hoe lang de vraag er nog naar zal zijn. We hebben echter genoeg ideeën en een designteam dat continue werkt aan nieuwe concepten. Wij maken ons dus geen zorgen!” zegt René.

Je kunt de website van Secrid in de gaten houden voor alle producten en ontwikkelingen.

Heb jij ook een mooi verhaal dat je graag wilt vertellen op binckhaven.nl? Neem dan contact op door ons een berichtje te sturen op onze Facebook pagina.

Terug naar overzicht