Nederland staat eind september weer in het teken van startups. Tijdens het landelijke Startup Fest Europe zullen door heel Nederland diverse events worden georganiseerd om de startup scene te belichten. In Den Haag ligt de focus ook dit jaar weer op de impact startups. Oftewel: startups die bijdragen aan een betere wereld.

Impact City – The Hague is verheugd de tweede editie van Impact Startup Fest te mogen aankondigen. 25 en 26 september 2017 draaien weer om innovaties op het gebied van sociale en mondiale vraagstukken. De Caballero Fabriek in de Binckhaven wordt omgetoverd tot podium waar impact startups hun verhaal kunnen doen.

Impact Economy staat bij de gemeente Den Haag hoog in het vaandel. Plaatsvervangend burgemeester Karsten Klein is dan ook blij dat Den Haag kiest voor de focus op impact startups: ‘‘Het organiseren van Impact Startup Fest past bij onze wens om startups makkelijker van de grond te laten komen en op weg te helpen.” Tijdens het landelijke Startup Fest Europe zal Nederland het middelpunt zijn van ‘global challenges en social impact startups’.

De Nederlandse startup scene speelt een belangrijke rol als het aankomt op ‘global challenges’ en technologische ontwikkelingen. ”Technologische ontwikkelingen bieden ons de kans daadwerkelijk te kunnen bouwen aan een oplossing. Slimme technologie voor een betere wereld is absoluut noodzakelijk.” ziet ook Prins Constantijn, ambassadeur van StartupDelta. Bij De Wereld Draait door vertelt hij over zijn kijk op de startup scene en technologische ontwikkelingen:

Terug naar overzicht