De Binckhaven is het visitekaartje van de Haagse startup scene en er wordt hard gewerkt om het vestigingsklimaat voor innovatieve en creatieve bedrijven en startups in het gebied te versterken. Het gebied is nu al een broedplaats voor creatieve bedrijvigheid en startups en heeft een grote aantrekkingskracht op innovatieve ondernemers van buiten Den Haag. De Binckhaven ontpopt zich steeds meer als dé startup hub van Den Haag! Het afgelopen jaar hebben er ontzettend veel leuke events plaats gevonden in de Binckhaven.

Neem bijvoorbeeld de lancering en het slot event van Challenge Kavel 2. Winnaar van deze Challenge waren De Mannen van Schuim, die een afgedankte parkeergarage omtoveren tot ware hotspot. De prijsuitreiking bij Kompaan Bierwas al een feestje an sich.

En BinckLab die op zoek ging naar een invulling voor Kavel 1 voordat Franck Is Een Binck zich daar in de loop van 2018 gaat vestigen. Meer dan 100 initiatieven hadden zich aangemeld. Uiteindelijk wordt kavel 1 tijdelijk omgetoverd tot een festivalterrein.

In de Caballero Fabriek vond de afgelopen zomer de eerste editie van Impact Startup Fest plaats. Een initiatief oa van Impact City – The Hague Innovators. Op 26 september volgt de tweede editie en het belooft weer een fantastische ontmoetingsplek voor startups, investeerders, studenten, corporates en NGO’s te worden. Kom jij ook?

Kompaan Bier organiseerde het gezelligste bierfestival van Nederland: Bier en Braadfestival. Aankomend weekend organiseren de bierbrouwers de tweede editie. Kompaan Bier was ook betrokken bij het SuBmarine Festival. In samenwerking met verschillende partijen organiseerden zij een festival voor alternatieve popmuziek. Ook dat bleek een succes, want dit jaar volgt een tweede editie.

I’M Binck met als initiator Sabrina Lindemann, organiseerde het I’M Binck Festival. Bezoekers konden mee doen aan verschillende lokale workshops, kleurrijke bedrijven op de Binckhaven bezoeken en natuurlijk lekker eten en drinken. Aankomende zomer vindt alweer de vijfde editie plaats.

Ook in de Caballero Fabriek vonden innovatieve events plaats. Waaronder 360Connect georganiseerd door YuconVR.  Bezoekers maakten hier kennis met VR en AR. Daarnaast vond ook het Dream, Girl event plaats. Tijdens deze avond werd female entrepreneurship in het zonnetje gezet door de dames van The STYLE Office.

Ook het Symposium Booming Binckhorst was weer een dag vol energie. In de Caballero Fabriek kwamen 250 stakeholders en sleutelfiguren uit de vastgoedsector samen om de mogelijkheden voor de Binckhorst te bespreken.

Terug naar overzicht