Met een unit in de Caballero Fabriek waren de heren van Kroodle al #Binckies uit het gebied. Maar sinds anderhalve week zijn Dennis Westerhuis en Kees Veldhuizen met hun startup geland in het nieuwste startup pand Apollo 14! Met hun impact startup Kroodle werken #Binckies Kees en Dennis hard om de wereld een stukje mooier te maken. Hoe pakken zij deze missie aan? En waarom hebben ze de overstap naar Apollo 14 gemaakt? Tijd voor een goed gesprek!

EEN BETERE WERELD BEGINT BIJ JEZELF

Kees is al sinds de start van Kroodle werkzaam geweest voor deze impact onderneming en vertelt samen met Dennis over het bedrijf: “Kroodle is vijf jaar geleden opgericht door het innovatie team van Aegon. Buiten de poorten van Aegon, in de Caballero Fabriek, kreeg Kroodle een plek waar we konden innoveren en nieuwe dingen neer konden zetten. Deze innovaties waren voornamelijk gericht op het gebied van verzekeringen.” Het externe innovatielab van Aegon gaat sinds februari alleen verder, onder leiding van Dennis en Kees. Dennis licht deze splitsing toe: “De loskoppeling met Aegon is organisch gegaan. Destijds lag de de focus van Aegon meer op pensioen & financiële kansen en minder op innovatie. Door zelfstandig verder te gaan, konden we met Kroodle gaan innoveren op allerlei gebieden.”

Kroodle staat voor innovaties waarbij mensen bewust worden gemaakt van hun gedrag en waar goed gedrag wordt beloond. Maar met welke impact innovaties houden Dennis en Kees zich nú precies bezig? Dennis legt uit: “Eén van de technologische innovaties die we aan het vermarkten zijn, is Connected Car. Door middel van een stickje in je auto, kun je via een door ons ontwikkelde app je rijgedrag op een leuke manier monitoren. We hebben een pilot gehouden en zagen dat mensen veel bewuster van hun rijgedrag werden en dat daarmee schadelasten in Nederland aanzienlijk daalden. Ook zorgde beter rijgedrag voor minder ongelukken, waren er minder files en werd de CO2-uitstoot teruggebracht. Een positief effect op de maatschappij dus.” Naast Connected Car zijn Dennis en Kees bezig met hun innovatie Connected Health. Met deze innovatie probeert Kroodle door middel van een app inzicht te geven in de gebruikers gezondheid, zodat mensen gemotiveerd worden bewuster te gaan leven.

Ook de lange termijn plannen van Kroodle zijn ambitieus: tenminste 1 miljard mensen over de hele wereld met de apps van Kroodle belonen voor positieve gedragsverandering, in welke vorm van ook. Dennis en Kees zijn er namelijk van overtuigd dat je met de huidige technologie, mensen proactief kunt belonen door ze inzicht te geven in goed gedrag en ze vervolgens te belonen door middel van competities via gamification.

APOLLO 14

Nadat Dennis en Kees zelfstandig verder gingen met Kroodle, is het vaste team teruggebracht naar 2 man en daarmee werd hun unit in de CabFab te groot en te duur: “Toen we het achterliggende verhaal van Apollo 14 hoorden en dat in combinatie met ImpactCity, zagen we meteen een match met Kroodle.” Sinds een week zitten de heren samen met vier andere startups in Apollo 14, terwijl het pand officieel nog niet eens geopend is. Ze kunnen niet wachten op de komst van meer startups. Waar ze op hopen? Daar heeft Dennis een duidelijk beeld bij: “Ik hoop dat er vooral bedrijven komen die in elkaars verlengde zitten. In de CabFab deed iedereen vooral zijn eigen ding en was er voor mijn gevoel weinig kruisbestuiving.” Ook Kees heeft positieve verwachtingen bij Apollo 14: “Omdat er in Apollo 14 voornamelijk startups vestigen, verwacht ik juist veel kruisbestuivingen en samenwerkingen. Iedereen is aan het starten en heeft elkaar nodig. Ik merk door de glazen gang tussen alle units dat je al snel een ‘wij’ gevoel krijgt.” Maar er zijn nog meer voordelen die Dennis en Kees sinds de komst naar Apollo 14 hebben opgemerkt: “Het feit dat de units betaalbaar zijn, is ontzettend fijn. Daarbij maakt ImpactCity het mogelijk dat we in aanraking zijn gekomen met subsidieregelingen en helpen zij in het faciliteren van contacten zoals bijvoorbeeld de Gemeente Den Haag.”

OVER DE BINCKHAVEN

Toen Kees in de Binckhaven begon te werken was het gebied cool, maar verder was er nog niet zoveel: “Je merkte vooral KPN op en het bijbehorende verkeer. Tegenwoordig zijn er steeds meer voorzieningen, zoals de Kompaan Bier Bar, wat het gebied leuker maakt! Alleen gelegenheden om tijdens de lunch bijvoorbeeld een broodje te halen en de voorzieningen van het openbaar vervoer mogen naar mijn idee nog wel verbeterd worden. Al verwacht ik wel dat dit met de komst van bewoners in het gebied zal gaan veranderen.”

Dennis geeft hier nog een toelichting op: “Als je in Den Haag werkt, dan is de Binckhaven een superleuke plek. Tegen alle startups die nog een toffe werkruimte zoeken zoals Apollo 14, wil ik daarom alleen maar zeggen: DOEN!”

MEER INFORMATIE

Nieuwsgierig geworden naar Apollo 14 en meer weten over het huren van een unit in het nieuwste startup pand van Den Haag? Bekijk dan de website en wie weet huur jij straks een spiksplinternieuw kantoor naast de heren van Kroodle!

Terug naar overzicht