Veertig statushouders op zoek naar een netwerk en een kruiwagen. Of het liefst meteen een baan. Woensdagavond zaten ze in een ‘Speedmeet’ aan tafel bij twintig Haagse ondernemers van Bedrijvenvereniging Binckhorst Laakhaven Fruitweg. Om elkaar te leren kennen. Om straks misschien zaken te doen. ‘Ik wil graag aan het werk. Ik ben niet zo kieskeurig. Alles is beter dan thuiszitten. De hele dag naar de klok kijken: dat is echt tijdverspilling’, zegt de Eritrese Isaïas.

De mooie speedmeet op bedrijventerrein Binckhorst was een initiatief van stichting Grenzeloos Verbinden, van werknemers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het initiatief maakt deel uit van ons project ‘Actief in de Buurt’, waarin statushouders van Haagse groepslocaties kennismaken met hun buurtgenoten. De bedrijven op de Binckhorst zijn de buren van de grote groep vluchtelingen die nu op de Jupiterkade is ondergebracht.

Architect

Margriet ten Hove van VluchtelingenWerk Den Haag ontmoette op de speedmeet een nieuwkomer die werk zoekt als architect. ‘Het zou mooi zijn die te koppelen aan een architect van de gemeente. Om mee te denken hoe in de toekomst de groepslocaties beter kunnen worden ingericht.’

Terug naar overzicht