Haagse muzikanten, producers en managers opgelet! In de Binckhorst worden drie leegstaande loodsen, een kantoorpand en een binnenplaats getransformeerd tot Pollux Studio’s en jullie mogen met ideeën voor de invulling komen! Lees alles hieronder in het nieuwsbericht.

 

AD.nl | 06-07-2017 | Nieuws

Door: Malou Seijdel

Een centrale plek waar Haagse muzikanten, producers en managers terecht kunnen om individueel én samen muziek te maken. In de Binckhorst worden voor en door de Haagse muziekscene drie leegstaande loodsen, een kantoorpand en een binnenplaats getransformeerd tot Pollux Studio’s.

Nee, op de Binckhorst staan (nog) géén kant-en-klare muziekstudio’s waar ieder Haagse bandje dat bereid is huur te betalen zonder pardon in kan trekken, zo benadrukt Wendy Gieben van ANNA Vastgoed & Cultuur. ,,In drie grote loodsen, een garage en bijbehorende binnenplaats aan de Polluxstraat moeten studio’s en werkplekken ontstaan voor de Haagse muziekscene”, vertelt de projectleidster. ,,We roepen Haagse musici en professionals op om met ideeën en plannen te komen. De onafheid van de panden vraagt om improvisatie, experiment en samenwerking.”

 

Kwaliteiten

De Pollux Studio’s maken deel uit van een zogeheten placemaking-traject op de Binckhorst. Gieben: ,,Door samen te werken met lokale ondernemers en bestaande kwaliteiten van het gebied te versterken, moet het voormalige industriegebied een functie krijgen die past bij deze tijd.” Gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling B.V gaf ANNA vorig jaar zomer de opdracht een aanbeveling te doen over de invulling van een aantal van hun panden in het gebied.

Op basis van onderzoek zetten ANNA en BPD vervolgens in op muziek als belangrijkste pijler. ,,Den Haag is al jarenlang een belangrijke muziekstad, maar we horen regelmatig geluiden dat een centrale plek, waar professionals en creatievelingen uit het vak samen kunnen komen, ontbreekt. Die locatie moet nu ontstaan rondom de Pollux Studio’s.”

In een deel van het pand is al een aantal muziekproducers gevestigd. Verschillende pioniers uit de muziekscene meldden zich bovendien na een oproep. Ze ontmoetten elkaar vorige maand om de eerste plannen te bespreken.

Momenteel wordt hard gewerkt om Pollux Studio’s uitstraling te geven. Zo zijn Haagse architecten bezig met een inrichting van de binnenplaats en kunstenaars uit Amsterdam en Londen hebben een muurschildering aangebracht op de loodsen.

Bron: AD.nl

Terug naar overzicht