Chris Schram is geboren en getogen in Den Haag en heeft zich jarenlang hard gemaakt om de grachten in Den Haag bevaarbaar te maken. En met succes. Ondertussen vaart Chris met de boten van zijn bedrijf de Willemsvaart de hele stad door. Maar Chris zit vol ambities en kwam met het idee om de bereikbaarheid van de Binckhaven te vergroten met een pendeldienst via het water. Benieuwd hoe hij dit gaat realiseren? Lees dan snel verder.

DE “BINCKVAARTEN”

Chris begon voor zichzelf en richtte in 2009 ‘de Willemsvaart’ op. De Willemsvaart beschrijft zichzelf als ‘een kleine gezellige rederij die vanuit Den Haag naar Scheveningen vaart’. Maar niets is minder waar. Ondertussen heeft Chris 20 man in dienst en organiseert de Willemsvaart naast rondvaarten ook paradevaartjes, trekschuiten, vuurwerkvaarten én hebben ze op Koningsdag een boot met live-muziek. Chris vertelt: “We varen ondertussen ook veel in de Binckhorst voor Capriole en de Besturing. Ook organiseren we in samenwerking met Rootz biervaarten voor Kompaan en varen we tijdens het Bier en Braad festival. Daarnaast halen en brengen we gasten voor MaMa Kelly.”

Chris is een man met ambitie en ziet in elk probleem een uitdaging: “Als ik in de media lees dat de Binckhaven slecht bereikbaar is, met name als je reist met het Openbaar Vervoer, dan begint het bij mij te kriebelen. Mijn doel is om te laten zien dat je bereikbaarheid eenvoudig op kunt lossen via vervoer op het water. Dus ik dacht waarom organiseren we geen zogenoemde Binckvaarten?” Zo gezegd, zo gedaan. Chris is naar de gemeente gestapt en heeft het voorstel op tafel gelegd. De gemeente stemde hiermee in en nog geen week later voer Chris voor een proefvaart van Den Haag Holland Spoor naar de CabFab: “In nog geen 15 minuten kon ik aanleggen, hoe cool is dat?!”

PRAKTISCHE INFORMATIE

Chris vertelt dat er bij de Willemsvaart nu twee boten beschikbaar zijn om ’s ochtends maximaal 46 mensen te vervoeren van Den Haag Holland Spoor naar de Binckhaven. “Vanaf 1 mei willen we beginnen met de Binckvaarten. Voorlopig zullen we alleen in de ochtend varen, dan is de behoefte het grootst om naar de Binckhaven te reizen. We kunnen iedere 30/45 minuten een groep reizigers meenemen. Maar als het loopt als een tierelier, dan zullen we snel ook in de avond beschikbaar zijn. We vragen in eerste instantie €3,50 per enkele reis, maar wie weet kunnen we volgend jaar wel met abonnementen gaan werken! En het mooie is, dat we stroom én de ochtendkrant aan boord hebben. Zo kun je bij ons relaxed aan je dag beginnen!”

Rekening gehouden met alle reizigers, zal de boottocht ongeveer 20 minuten duren. De haltes zullen de Poolsterhaven, Capriole Café, Caballero Fabriek en de Kompaan zijn. De eerste boot zal om 7.30 uur vertrekken vanaf de achterzijde van Den Haag Holland Spoor (Goudriaankade). De tweede boot zal vanaf dezelfde plek om 8.30 uur vertrekken en om 10.00 uur zal de boot aanleggen bij Paviljoen Kobus, waar een lekker bakje koffie gedronken kan worden.

AMBITIE

Chris zou Chris niet zijn als hij geen nieuwe ambities zou hebben voor de toekomst. Hij vertelt hier dan ook vol enthousiasme over: “Het liefste zou ik naar overdekte boten over willen gaan, waar ik ook in de winter mensen mee kan vervoeren. Elektrische boten zouden helemaal fantastisch zijn, met name voor de duurzaamheid in het gebied. Ik zou daarvoor graag willen samenwerken met ondernemers uit het gebied om dit te kunnen realiseren. Dan zou ik op den duur de hele dag voor een snelle verbinding kunnen zorgen tussen Den Haag Holland Spoor en de Binckhaven.” Ben jij de ondernemer die Chris kan helpen deze ambitie waar te maken? Neem dan contact op via info@willemsvaart.nl.

Chris heet je vanaf 1 mei van harte welkom aan boord voor de overtocht van Den Haag Holland Spoor naar de Binckhaven. Wij kunnen niet wachten om de (werk)dag zo te beginnen!

Terug naar overzicht