De Caballero Fabriek is het grootste bedrijfsverzamelgebouw en co-working space van de Binckhorst. Innovatieve, creatieve en culturele bedrijven huisvesten er. Wij spraken locatiemanager, Wesley Binken.

 

Wat doe jij, als manager van de CabFab eigenlijk allemaal?

Als corebusiness het verhuren van de ruimtes. Er zitten hier 100 units die we verhuren aan creatieve en innovatieve bedrijven. Als er iets vrijkomt, is het vaak aan mij om te zorgen dat er nieuwe huurders in komen. Dan gaat het niet alleen om het uitzoeken van de juiste kandidaat, maar ook om de oplevering en de overdacht van ruimtes. Daarnaast komt er ook een stukje onderhoud bij kijken.

Verder houd ik me ook bezig met alle facilitaire diensten die er geleverd moeten worden en heb ik veel contact met alle stakeholders. Ik ben het aanspreekpunt – zowel voor de huurders als voor de beveiliging. Ik ben eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken hier in de Caballero Fabriek.

 

Stel, ik overweeg om te huren. Wat kan ik dan verwachten?

Ik nodig je allereerst uit om hier even te komen kijken. Dan heb je meteen een gevoel bij de Caballero Fabriek. En dan gaan we kijken of jouw bedrijf past binnen de CabFab. Dat is niet op basis van hele strenge voorwaarden, maar meer op gevoel. Ik vind het wel belangrijk dat het creatief of innovatief van aard is. Hier zijn veelal startups gevestigd. Daardoor komen hier vaak wat jongere mensen op af, die voor een prettige informele sfeer zorgen. Maar ook een gezonde dosis nuchterheid en een hoge werklust. Eventuele nieuwe huurders moeten daar wel tussen passen. Als het hele plaatje klopt, overleg ik met de gemeente. Als ook zij er mee instemmen, doe ik een aanbieding in de vorm van een huurovereenkomst.

 

De bedrijven in de CabFab zijn altijd laaiend over de sfeer hier. Hoe komt dat denk je?

Dat komt door de mensen en het industriële design. Het ademt hier écht creativiteit en innovatie.
Ook wordt er veel gebruik gemaakt van glaswerk, waardoor je bij de andere bedrijven naar binnen kunt kijken. De drempel om dan bij anderen naar binnen te stappen is ook lager. Dat is denk ik ook een belangrijke reden dat hier veel samenwerkingen tot stand komen. Maar het blijft moeilijk om het in woorden uit te leggen. Om het echt te kunnen begrijpen, moet je hier een keer zijn geweest.

 

Zie je vaak zulke samenwerkingen tot stand komen in CabFab?

Heel vaak. Om het met een voorbeeld te geven: we hebben hier SportVibes zitten. Dat is het grootste sportevenementenbureau van Nederland. En daarnaast zit hier ook het communicatiebureau Freshbridge. Die zijn nu samen heel veel bezig met het verzamelen van content en het profileren van het bedrijf op social media. Dat is begonnen met een klein projectje. Dat ging zo goed dat ze maar een samenwerking zijn aangegaan. Ik denk dat zoiets het ultieme voorbeeld is van kruisbestuiving op de CabFab.

 

Hoe ben jij manager van de Caballero Fabriek geworden?

Ik werk voor MVGM en in opdracht van de gemeente voeren wij het beheer hier in de Caballero Fabriek. Toen de locatiemanager’s positie vrij kwam, mocht MVGM op aandringen van gemeente Den Haag de positie intern gaan vullen. Daardoor zouden de lijnen met de huurders korter worden.

Ik werkte al een jaar of 8 bij MVGM als technisch manager. Ik vond het hartstikke leuk, maar het was alleen gericht op de technische werkzaamheden. Ik wilde me daarnaast ook meer gaan richten op facilitaire werkzaamheden. Ik heb Facility Management gestudeerd dus dat paste ook beter bij mijn achtergrond. Zodoende ben ik terecht gekomen bij de Caballero Fabriek. Toen ik hier binnenstapte was ik direct verkocht.

 

Hoe kwam dat?

De mensen die hier werken, de energie, de dynamiek – het sprak me enorm aan, het past bij me. Ik krijg gewoon een ontzettend plezierig gevoel als ik hier ben. Ik ga elke dag dan ook met heel veel plezier naar mijn werk.

 

Heb jij naast contact met CabFab huurders ook contact met andere bedrijven op de Binckhaven?

In sommige gevallen wel ja. Ik zit bijvoorbeeld ook bij de Ronde Tafel van de Binckhaven. Dat bestaat uit de gemeente en andere belanghebbenden op de Binckhaven. Tijdens zo’n overleg hebben we het over zaken die de Binckhaven aangaan. Ik spreek wat dat betreft zeker ook met andere bedrijven op de Binckhaven.

Leuk is wel dat er steeds meer mogelijkheden komen voor evenementen in de Binckhaven. Voorbeelden daarvan zijn Mama Kelly en de Kompaan, waardoor ik dus ook geregeld met hen spreek. Maar ook wij zelf bieden zakelijke events aan. Hier in de CabFab zit Jools, voorheen was dat Gastheeren. Zij verzorgen de catering in de Caballero Fabriek. Daar hebben ze een soort monopolie op. Daarnaast is ook hun kantoor hier gevestigd. Alle zakelijke events of meetings lopen via Jools.

 

Wat vind je het leukste om te doen als manager van de CabFab?

Ik denk dat ik het contact met huurders het leukste vind. Uiteindelijk heb ik een dienstverlenende functie. Als ik hen van dienst kan zijn en tevreden kan stellen, brengt mij dat het meeste plezier. Het is een veelzijdige baan, en soms ook een tikje chaotisch, maar dat maakt elke dag weer uitdagend!

Terug naar overzicht