De normaal zo saaie spaanplaten van bouwschuttingen zijn aan de Rotterdamsebaan in de Binckhorst veranderd in een interactief, kleurrijk kunstwerk. Niet alleen leuk voor de bewoners van de buurt, maar ook voor de voorbijgangers!

 

AD.nl | 20-06-2017 | Nieuws

Door: Angelique Mulders

Een mengeling van ongeveer honderd QR-codes en het werk van Piet Mondriaan. Zo is de 310 meter lange, tweeënhalve meter hoge bouwschutting langs het bouwterrein van de Rotterdamsebaan op de Binckhorst het makkelijkst te omschrijven.

De wegenbouwers vonden het niet zo leuk voor de buren dat die tot de opening van de nieuwe ontsluitingsweg in 2020 tegen een saaie spaanplaten schutting zouden moeten aankijken. Die buurtjes zijn gevestigd aan de ventweg van de Binckhorstlaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om cultureel centrum Mooof, de Fokker Terminal en Kringloop Randstad.

Door grote en kleinere QR-codes – te ‘lezen’ door een QR-reader op je smartphone te downloaden – in het ontwerp op te nemen, ontstaat er beweging voor de bouwschutting. Mensen moeten dichtbij of verder weg gaan staan om een code te kunnen scannen. In de QR-codes is informatie over de Rotterdamsebaan te vinden, maar via de vierkante, geblokte barcodes presenteren ook de bedrijven naast het werkterrein zich.

Regelmatig zal er een ‘gouden code’ te vinden zijn op de bouwschutting. Tot en met maandag 26 juni zit achter één van de QR-codes een speciale actie. Wie de code vindt en de instructies opvolgt, maakt kans op vrijkaarten voor het Gemeentemuseum Den Haag.

Bron: AD.nl

Terug naar overzicht