Den Haag is dé impact stad van Nederland. De stad investeert namelijk in een infrastructuur waar impactondernemers goed kunnen bloeien. Daarom wordt het grootste evenement voor impact makers in Nederland, het Impact Startup Fest, natuurlijk ook in Den Haag gehouden. En wel in de #Binckhorst! Lees hier alles over de 3e editie van dit evenement.

DEN HAAG, DÉ IMPACT-STAD

Op woensdag 3 oktober was het weer zover, de 3e editie van Impact Startup Fest. Door de enorme groei van het event vond het ditmaal plaats in de Fokker Terminal in plaats van de Caballero Fabriek. Dat dit evenement jaarlijks in Den Haag wordt gehouden, is geen verrassing.

Erik van der Rijt, teammanager Economie van de Gemeente Den Haag, vertelt hierover: “In Den Haag, internationale stad van vrede en recht, wordt al meer dan een eeuw gewerkt aan een betere wereld, dat zit in ons DNA. Daarom investeert Den Haag in een infrastructuur waar impactondernemers goed kunnen floreren. Dat hier vandaag 1200 mensen uit binnen- en buitenland samenkomen, bewijst andermaal dat Den Haag dé impact-stad is.”

Dit jaar trok dit evenement ruim 1200 impact makers uit een groot aantal landen, die allemaal een gezamenlijke missie delen: ‘making the world a better place to live’.

IMPACT STARTUP FEST 2018

Dit jaarlijks terugkerende evenement geeft een podium aan maatschappelijk betrokken ondernemers uit alle windstreken om zich te presenteren, te pitchen voor investeerders en ervaringen uit te wisselen. Op het evenement waren er onder andere meetups, wedstrijden en prijsuitreikingen.

Verder waren er ook matchmakings en roundabouts. Hier konden de impact makers samen komen in kleine, thematische teams om te leren, te innoveren en nieuwe verbindingen aan te gaan. Tegelijkertijd geeft Impact Startup Fest impact makers de mogelijkheid één op één te zitten met investeerders, corporates en NGO’s.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN #BINCKIES

Den Haag telt inmiddels meer dan 200 NGO’s. Vooral binnen de Binckhaven is de focus op impact erg aanwezig. Zo zijn Apollo 14 en Impact City beide gevestigd in dit gebied en zitten er verschillende ondernemingen die een maatschappelijk doel voor ogen hebben. Het is dus geen verrassing dat er een aantal #Binckies aanwezig waren op dit Impact evenement.

Een van de #Binckies was Loek Peters van HumanSurge, die eerder in 2018 nog de Haagse Vernieuwers Challenge won. Loek zat tijdens deze editie van het Impact Startup Fest in de Impact Startup Panel. Hier deelde hij met vijf andere impact makers zijn ambitie, doelen en uitdagingen. Daarnaast waren ook de Gemeente Den Haag en meerdere #Binckies van Impact city tijdens deze 3e editie aanwezig.

Het evenement met het motto ‘doing good & doing business’ was dit jaar weer een groot succes en daarom kijken wij al uit naar de volgende editie! Meer weten over Impact Startup Fest? Bekijk dan hier de website. Volg jij Impact City al op Facebook?

Terug naar overzicht