IamReservations, een boekingssite die het net even anders doet dan anderen. Het bedrijf biedt een exclusief en uniek aanbod aan locaties en hanteert hierbij een persoonlijke en transparante aanpak. Lees hieronder het hele interview!

 

Kun je wat meer vertellen over wat jullie bij IamReservations doen.

Wij zijn een online travel agent (OTA), ook wel boekingsplatform. Wij maken het reserveren van een overnachting leuk, met ons unieke aanbod. Wij hebben een goede, fijne selectie van alleen de mooiste en best beoordeelde locaties online zoals hotels, b&b’s, kastelen, villa’s en appartementen. Als een boeker bij ons reserveert, bieden wij ook een overzicht van alle leuke restaurants en hotspots aan. Dan heeft de boeker meteen een overzicht van de do’s en dont’s in het gebied.
Je kunt op onze site direct boeken, maar wij bieden ook een doorklik naar de hotelpagina. Persoonlijk en transparant, want wie kan een boeker beter toelichten dan de hotelier zélf?

 

Wat onderscheidt jullie van de concurrenten?

Bij vrijwel alle boekingssites is het aanbod ontzettend groot. Je ziet daarbij door de bomen het bos niet meer. Wij bieden alleen de best beoordeelde en meest exclusieve locaties aan. Dat past ook het beste bij onze doelgroep. Zij kiezen bewust voor ons en verwachten daar een stukje exclusiviteit voor terug. Daarnaast is het voor de hotels waar we mee samenwerken ook fijn. Bij de grotere boekingssites staan locaties soms pas op de 14e pagina, dan vinden potentiële boekers je natuurlijk nooit. Vandaar bij ons een klein en selectief aanbod, waarbij voor ieder wat wils.
Het is van belang dat je de boeker een tailor-made verblijf aanbiedt, dat ze echt het gevoel hebben dat wij ons best hebben gedaan om de voor hun beste locatie te selecteren. Het maken van een boeking is lopendebandwerk geworden. Wij willen die trend doorbreken en het boeken van een verblijf weer personaliseren.

 

Merk je dat deze aanpak werkt?

Ja zeker. We groeien snel! Waar we ons eerst voornamelijk focusten op Nederland en België, zitten we nu in alle grote steden in de landen om ons heen. We bieden nu ook al locaties aan in bijvoorbeeld Berlijn en Londen, maar ook Ibiza.
We zijn nu een jaar online en worden alsmaar groter. Het gevoel van ‘the sky is the limit’ groeit dan ook steeds meer bij ons. We krijgen steeds meer aandacht in vakbladen en worden ook steeds vaker benaderd voor samenwerkingsverbanden. Ik denk dat dat een teken is dat we op de goede weg zitten.

 

Wat vind je het leukste aan het werk dat je nu doet?

Ik vind het leuk om te zien dat we boekers oprecht blij maken, dat mensen tevreden zijn en uitkijken naar hun verblijf en dat we een hotel en boeker op de juiste manier hebben kunnen verbinden. Daarnaast is het voor mij natuurlijk ook erg leuk om te zien dat we dagelijks vooruitgang boeken en groeien. Daarnaast hebben we een leuk team en zijn we met zijn alle elke dag op zoek naar nog meer fijne plekken.

 

Welke trends gaan we steeds vaker tegen komen in boekingsbranche?

Ik denk dat de boeker zich steeds meer realiseert dat je verder kunt kijken. Het vergelijken van accomodaties zal altijd blijven, maar de boeker komt ook graag in contact met de hotelier, het verhaal achter de locatie.

 

Denk je dat Airbnb een gevaar kan zijn voor bedrijven zoals die van jullie?

Nee dat denk ik niet. Als je een huis huurt bij Airbnb zitten daar weinig normen of certificaten aan verbonden, veel minder regelgeving dan waar hoteliers zich aan moeten houden. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen daarom voor een partij als Airbnb kiest. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook erg onhandig als je eerst een sleutel ergens moeten ophalen, of dat de verhuurder zich ineens bedenkt, dat je in San Francisco staat en geen slaapplaats meer hebt (eigen ervaring). Nee, ik denk dat Airbnb een mooie aanvulling is op het bestaande aanbod, al zouden we maar een percentage zo groot zijn als zij, zou ik heel blij zijn, maar zij richten zich met hun aanpak op een andere doelgroep dan IamReservations. Ik merk aan hoteliers dat er behoefte en ruimte is voor een nieuwe partij.

 

Wat was de reden dat jullie voor de Binckhaven als locatie hebben gekozen? Hoe lang zitten jullie hier al en hoe bevalt het?

Wij zijn ruim een jaar geleden ingetrokken in de CabFab. Ik kwam hier al vaker doordat er bedrijven zaten met wie wij samenwerkten en vond het toen al een heel inspirerende omgeving. Niet elk bedrijf kan hier zomaar kantoor houden, toch een stukje exclusiviteit en identiteit. Wij pasten daar gelukkig goed tussen en konden gelukkig na onze aanvraag direct terecht.
We denken er zelfs aan om er een unit bij te huren. We hebben het hier erg naar ons zin, maar hebben eigenlijk wat meer ruimte nodig. De ruimte om hier door te groeien is er volgens ons dan ook zeker. Helaas is het verloop van units niet groot, dus wanneer er wat beschikbaar komt houden we ons zeker aanbevolen.
Hebben jullie de afgelopen jaren veranderingen binnen de Binckhaven als gebied gemerkt? Zo ja, welke en wat vind je hier van?
Ja er gebeuren hier een hoop leuke dingen. Je merkt dat er door de komst van Capriole Café en de Kompaan er meer een woon- en werksfeer komt. Er wordt hard gewerkt aan de bedrijvigheid van het gebied, dat zie je terug.

 

Wat is jullie droom met IamReservations?

Om het boeken weer voor iedereen leuk en vooral open en eerlijk te maken. Bij ons geen gevecht om de beste prijs. Daarnaast willen we graag doorgroeien. Beetje bij beetje steeds een groter stuk van de markt veroveren op een positieve en enthousiaste manier. Over vijf jaar hoop ik dat ons aanbod nationaal én internationaal flink is gegroeid.

Terug naar overzicht