De Binckhorst verandert aankomende Vaderdag in een terrein vol mannen dingen, zoals lokaal gebrouwen bier, muziek en een typische mannenmarkt.

Na een succesvolle eerste editie, krijgt het festival een vervolg met nog meer testosteron in de programmering. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de spik splinter nieuwe bierbrouwerij van Kompaan, Steak Sessions van Job Vrijenhoek bijwonen of leren hoe je moet smeden bij de smid. Uiteraard kunnen lokaal gebrouwen bier, gebraden worst en kip, en stoere live bandjes uit Den Haag niet ontbreken. Alle deelnemende ondernemers komen uit Den Haag en omgeving.
We lichten enkele onderdelen van het Bier en Braad Festival kort voor jullie toe.

 

HAAGSEZWAM

HaagseZwam zal zich laten zien op het Bier en Braad Festival met een vegetarische snack: de bitterbal en de kroket op een broodje, op basis van HaagseZwam oesterzwammen. Een eerlijke bitterbal en kroket: want de oesterzwam komt van HaagseZwam (lokaal gekweekte oesterzwammen op koffiedik uit Den Haag) en ambachtelijk verwerkt tot een mooie bitterbal en kroket door restaurant Idz Heerlijk. HaagseZwam werkt samen met Idz Heerlijk, een duurzaam en biologisch restaurant, om de bitterballen en kroketten gereed te krijgen voor 18 juni!

Meer weten? Dat kan op 18 juni. Daar staan ze ook met de kweekbakjes om zelf oesterzwammen te kweken met jouw koffiedik.

 

SMEDERIJ DONKER VAN HEEL & MARINUS

Smederij Donker van Heel & Marinus zal op het Bier en Braad Festival demonstreren hoe het smeden van een verschillende constructies in zijn werk gaat! Deze mannen hebben jarenlange ervaring in het smeden van hekwerken, beeldende kunst en gereedschap zoals messen.
Mocht je willen genieten van deze demonstratie, bestaat ook nog eens de kans de smeders te helpen! Aan het eind van dag ken je een aantal basisvaardigheden van het smedersvak.

 

RONDVAART BINCKSE WATEREN

Ook dit jaar kun je meevaren met de Binckboot. Elk uur vertrekt er een boot waar maximaal 12 personen 45 minuten lang door de Binckse en Haagse wateren worden vervoerd. Naast dat het ontzettend gezellig is, leert de kapitein je ook nog eens alle ins en outs over de Binckhaven.
De initiatiefnemers van deze rondvaart hebben geen winstoogmerk en bieden de rondvaart volledig gratis aan. Liefhebbers kunnen zich hier aanmelden!

 

BINCKTOUR

Naast een boottour zijn er ook wandel- en fietstours tijdens het Bier en Braad Festival. Deze worden aangeboden door I’m Binck van Sabrina Lindemann. Beide expedities duren ongeveer 2 uur en bieden plaats voor 20 personen. Op elke locatie zal ongeveer 30 minuten worden verbleven. De expedities zullen wél van elkaar verschillen wat betreft locaties.
Beide expedities kosten €8,50 en je kan jezelf hier aanmelden.

 

SKATEPARK SWEATSHOP

De skaters van Skatepark Sweatshop verzorgen voor alle stoere kids een skate- en steples. Tussen 14:00 en 18:00 krijgen kinderen gratis les van deze toffe skaters. Ze zijn te vinden op de kade bij Kompaan Bier en de entree is helemaal gratis.

 

HEADCASE BARBERS

Bier, vlees en….barbers! De barbers van Headcase Barbers zorgen er voor dat je er op en top uit ziet tijdens vaderdag. Voor alle vaders die wel een trim- of scheerbeurt kunnen gebruiken.

Terug naar overzicht