Tijdens de feestelijke opening van de Street Art hotelkamers in het Teleport Hotel, werd ook de nieuwste editie van het The Hague Street Art Magazine gelanceerd. De vierde editie van het magazine werd deze avond aan alle gasten uitgereikt. Het THSA Magazine was dit keer een extra dubbeldik nummer. Volgens Leo Heusdens, projectleider van The Hague Street Art was er zoveel te vertellen, dat het voor de redactie onmogelijk kiezen was om een selectie te maken. Benieuwd wat er allemaal in staat? Enkele hoogtepunten bespreken we hier.

THE HAGUE STREET ART MAGAZINE

Het THSA Magazine is een initiatief van The Hague Street Art en wordt mogelijk gemaakt door Stichting Aight. In het magazine wordt de ontwikkeling van Street Art en graffiti-kunsten getoond. Vaste prik is de rubriek van Street Art fotograaf Akbar Simonse, de introductie van nieuwe artiesten die zijn aangehaakt bij het platform van THSA en een interview met de artiesten van een bijzonder Street Art project. Ook worden in iedere editie van het THSA Magazine zoveel mogelijk beelden van muurschilderingen in Den Haag getoond. Bovendien staan er in 2018 nog meer diverse Street Art projecten in de Binckhorst op de planning. Via de Facebook pagina van Binckhaven blijf je hiervan op de hoogte.

DE ‘DANSENDE’ MUURSCHILDERING

De omslag van de vierde editie van het THSA Magazine wordt gesierd door de grootste muurschildering van Den Haag, aangebracht op het Lucent Danstheater. In het magazine is een interview gewijd aan de graffiti artiesten van dit kunstwerk. Dit is het Rotterdamse kunstenaarscollectief Bier en Brood. In een wiebelende hoogwerker hebben Koen Harmsma en Jelmer Noorderman van Bier en Brood de muurschildering aangebracht. In het interview geven Jelmer en Koen aan dat werken op een bouwplaats dat volop in bedrijf is ook voor hun niet alledaags is. Daarbij was werken op 26 meter hoogte een behoorlijke uitdaging: “Tot 10 meter gaat het prima, daarboven voel je elke beweging en boven de 20 meter wordt het echt vervelend. Je denkt bij elke beweging dat je om flikkert met je hoogwerker.” Uiteindelijk hebben Jelmer en Koen het voor elkaar gekregen om de schildering in drie-en-een-halve week aan te brengen op de wand van het Nederlands Dans Theater.

De muurschildering wordt omschreven als een unieke, bewegende muur, waarop armen en benen op een rollende manier afbreken. Jelmer geeft hier nog een toelichting op: “Omdat het om het danstheater gaat, hebben we een ontwerp gemaakt dat beweging suggereert. De lijnen creëren een soort landschap van beweging, waarbij de ledematen van de dansers bijna tot leven komen.” Voor Jelmer en Koen was deze muurschildering de grootste in hun carrière tot nu en door alle lovende reacties behoort dit project zeker tot hun hoogtepunt van 2017.

WHO’S NEW?

De nieuwe talenten die in de vierde editie van het THSA Magazine aan het woord komen, zijn Jochem Cats (artiestennaam: C.A.T.S), Enigma Geometricks, Marilou Klapwijk en Erwin Verkade.

Jochem Cats is met zijn ruim twintig jaar ervaring geen onbekende in het landelijke Street Art circuit. Het maken van vrij werk, het geven van workshops en het managen van projecten is voor Jochem gesneden koek. Hiermee is hij van grote toevoeging voor het platform.

Enigma Geometrics is één van de meest recente toegevoegde artiesten aan het platform van THSA. Hij voorziet regelmatig hele wanden in het binnen- en buitenland van wiskundige vormen, maar gebruikt nog vaker de menselijke huid als canvas. Daarnaast is op de website van THSA nog een toffe samenwerking te zien met Jelmer en Koen van Bier en Brood.

Dat vrouwelijke artiesten zich niet onderdoen voor mannelijke artiesten bewijst Marilou Klapwijk. Marilou gaat namelijk geen uitdaging uit de weg en beschikt naast artistiek talent ook over organisatorische vaardigheden. Naast haar exposities en muurschilderingen is ze namelijk medeoprichter van het collectief ‘A Happy Family’. THSA is daarom zeer blij met haar komst.

Ondanks dat Erwin Verkade recentelijk is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, heeft hij een zeer herkenbare stijl ontwikkeld. Zo haalt hij inspiratie uit oudere ambachten en stromingen en maakt hier kleurrijke grafische illustraties van. Bovendien heeft hij onderstaand ontwerp met precisie op de muur in de Teleport Hotelkamer aangebracht.

DOWNLOAD HET MAGAZINE HIER

Het magazine is voorzien van nog meer gave projecten, muurschilderingen, interviews en bijzondere projecten van Stichting Aight. Dowload het gratis magazine en lees alles over de ontwikkelingen rondom Street Art en graffiti kunsten in Den Haag!

Terug naar overzicht