Foto gemaakt door: DPI

Het zal niemand zijn ontgaan, maar de werkzaamheden van de Rotterdamsebaan zijn nog in volle gang. Tijdens het burenoverleg, in het vernieuwde Trefpunt aan de
Binckhorstlaan 340, zijn op 17 juli de werkzaamheden in de Binckhorst uitgebreid toegelicht en is er verteld wat er de komende periode op de planning staat. Benieuwd naar de vorderingen van de Rotterdamsebaan? Lees dan snel verder!

DE WERKZAAMHEDEN VOOR DEZE ZOMER

De Rotterdamsebaan loopt onder een aantal snelwegen van knooppunt Ypenburg door. Om dit mogelijk te maken, wordt er deze zomer gewerkt aan de rijbanen ter hoogte van knooppunt Ypenburg. Zo is het nodig een onderdoorgang te creëren daar waar de Rotterdamsebaan onder de snelweg doorgaat. Hiervoor zullen delen van de A4 in juli en augustus gedurende meerdaagse periodes worden afgesloten voor verkeer. Het plaatsen van de dekken gebeurt in 6 periodes, waarvan er 3 periodes gewerkt wordt aan de rijbaan in de richting van Rotterdam en 3 periodes in de richting van Amsterdam. Ter voorbereiding is aan beide kanten van de A4 een nieuw wegdek gebouwd. Per rijrichting wordt tijdens de wegafsluitingen een deel van de huidige snelweg weggehaald en het wegdek ingeschoven. In de nieuwe situatie ontstaat er dan een onderdoorgang voor de Rotterdamsebaan waar de snelweg van de A4 boven ligt. Lees hier de planning voor de werkzaamheden voor de A4 richting Rotterdam en Amsterdam in de zomermaanden.

We kunnen nu al wekenlang genieten van prachtig zomers weer en we begeven ons massaal naar de mooie stranden van Den Haag. Als je er met de auto naartoe wilt gaan, is het aan te raden om vooraf te kijken of er werkzaamheden staan ingepland. Ook kan het gebeuren dat de werkzaamheden aan de A4 door eventuele slechte weersomstandigheden niet door kunnen gaan. Alle wijzigingen zullen tijdig worden vermeld op informatieborden langs de weg. Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen, kijk op de websites van www.vananaarbeter.nl en de Rottedamsebaan.

WAAR IS DE BOOR?

Het afgelopen halfjaar is de eerste buis van de Victory Boogie Woogietunnel geboord. Aan het begin van deze maand was het moment daar; de boormachine kwam aan op het werkterrein van de Binckhorst. Vanaf dat moment is de tunnelboormachine uit elkaar gehaald en gaat zij weer terug naar het startpunt op het werkterrein van de Vlietzone. Op de Vlietzone wordt de machine vervolgens weer opgebouwd, zodat in september dit jaar gestart kan worden met het boren van de tweede tunnelbuis.

De tunnelboormachine uit elkaar halen, klinkt wellicht eenvoudig, maar is nog een hele operatie. Zo worden de onderdelen van de boorkop vanaf de Binckhorsthaven via de Trekvliet naar de Zuidvliet vervoerd. Om het lossen van deze ultiem zware onderdelen mogelijk te maken, wordt de kade van de Jan Thijssenweg, direct naast de Hoornbrug, verstevigd. Vanaf het werkterrein in de Binckhorst worden de 6 grootste onderdelen van de boorkop getransporteerd naar de kade van de Binckhorsthaven. Van daaruit worden de onderdelen stuk voor stuk op een ponton over het water vervoerd naar de Jan Thijssenweg, naast de Hoornbrug. Vervolgens gaan de onderdelen op speciaal transport naar het werkterrein in de Vlietzone. Daar wordt de tunnelboormachine weer opgebouwd, om in september weer te beginnen met het boren van de tweede tunnelbuis.

Fotograaf: Frank Jansen

TREFPUNT ROTTERDAMSEBAAN COMPLEET VERNIEUWD

Alweer een paar maanden geleden is Trefpunt Rotterdamsebaan verhuisd. Het nieuwe pand staat pal naast het werkterrein in het hart van de Binckhorst en is gelegen aan de Binckhorstlaan 340 (op de 1ste etage). De nieuwe ruimte is groter en biedt weer nieuwe mogelijkheden. Daarom is het Trefpunt compleet vernieuwd. Alle informatie is geactualiseerd en uitgebreid en er is nog meer te zien dan voorheen. Zeker de moeite waard om binnenkort te komen bekijken!

Deze zomer is het Trefpunt open tijdens de normale openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De medewerkers van het Trefpunt laten u de nieuwe locatie graag zien en vertellen je enthousiast over het project Rotterdamsebaan.

BURENOVERLEG OOK VOOR JOU

Woon of werk je in de omgeving van het werkterrein in de Binckhorst, dan is het burenoverleg ook voor jou interessant. Wil je op de hoogte blijven of heb je vragen over de werkzaamheden van de Rotterdamsebaan in de Binckhorst? Kom dan langs bij het burenoverleg! Je kan je aanmelden door een bericht te sturen naar rotterdamsebaan@denhaag.nl. Je bent van harte welkom.

Voor meer informatie over het project, kijk op www.rotterdamsebaan.nl. Volg vanaf september ook de voortgang van de boormachine via waarisdeboor.nl.

 

Terug naar overzicht