De Binckhorst, en daarmee ook de Binckhaven, is aan hard aan het transformeren van bedrijventerrein naar een gemengd stedelijk gebied. Door de komst van vele nieuwe woningen zullen er steeds meer auto’s, fietsers en voetgangers in het gebied komen. Om het voor al het verkeer prettig én veilig te maken, wordt de wegenstructuur aangepast aan de nieuwe situatie.

Vorig jaar is de Melkwegstraat tussen de Maanweg en de Saturnusstraat al onder handen genomen. Op dit stuk van de weg zullen nog extra bomen worden geplant en er zal ook ander groen worden toegevoegd in de te realiseren brede berm aan de kant van de haven. Bij de kop van de haven komen robuuste picknicktafels en banken te staan. Zo wordt deze plek aantrekkelijk gemaakt voor recreatie en dankzij het stoere karakter van de meubels kunnen ze ook worden ingezet bij buitensporten zoals bootcamps.

Op de Melkwegstraat tussen de Zonweg en de Saturnusstraat zullen de parkeerplaatsen naast de BAM komen te vervallen. De verwachting is dat er minder behoefte is aan parkeerplaatsen op de openbare weg, aangezien er parkeerfaciliteiten op het eigen terrein bij de nieuwbouw komen, er andere parkeermogelijkheden in de omgeving worden gecreëerd en door de verbetering van het openbaar vervoer. Er zal eerst aan de Binckhorsthavenzijde een fietspad en breed trottoir worden aangelegd. Op termijn komt ook aan de overzijde een fietspad en breed trottoir. Met de toevoeging van extra groen langs de weg sluit het nog beter aan bij de nieuwe bestemming van woon-werkgebied.

In februari is de gemeente gestart met de werkzaamheden op de Melkwegstraat. Op maandag 19 maart is het nieuwste stukje Binckhorst, samen met de nieuwe steiger van WSV de Vlietstreek, geopend. Aad Harteveld van de watersportvereniging plantte samen met Eveline Kokx, Programma Manager Binckhorst, een boom bij de mooie nieuwe entree in de haven. Met de aanleg van de Verlengde Melkwegstraat in 2016 ontstond niet alleen een nieuwe verkeersroute maar ontstond er ook nieuwe openbare ruimte én werd WSV De Vlietstreek nadrukkelijk zichtbaar. Dankzij de prettige samenwerking tussen de gemeente Den Haag en  WSV de Vlietstreek is dit stukje Binckhorst nu een plek met een groene en robuuste uitstraling, waar prettig verbleven kan worden en waar de watersportvereniging een fraaie nieuwe entree heeft gekregen.

Kom jij binnenkort ook het resultaat bekijken?

Terug naar overzicht