Cabrioland is al decennia een begrip in de Binckhorst en Binckhaven. Tussen de prachtige cabrio’s in de showroom spraken wij met #Binckie Jeroen Grootenhuis over de historie van Cabrioland, de uitbreiding én de verbouwing van het pand aan de Saturnuskade.

De start van Cabrioland

Ruim 20 jaar geleden begon Jack Driessen, oprichter en eigenaar van Cabrioland, zijn eigen bedrijf. Hij richtte zich op de in- en verkoop van gebruikte auto’s. Waar dat eerst gewoon op straat kon, werd alles op een gegeven moment gereguleerd. Dus opende Jack een klein pand aan de Lekstraat in Den Haag.

Nog geen paar jaar later was de vestiging op de Lekstraat te klein geworden en greep hij de kans om in het jaar 2000 de zaak te verhuizen naar een klein pand op de Zonweg. Vandaag de dag is dat pand zeker niet klein meer. In de loop der jaren heeft hij de naastliggende panden over kunnen nemen. Na een grondige renovatie in 2014 is er in de mooie stijlvolle showroom voldoende ruimte voor tientallen jong gebruikte cabrio’s. Jeroen vertelt: “Voor diverse merken zoals Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Aston Martin maar ook voor een Mazda MX5 kun je bij ons terecht. We zijn ooit begonnen met de Mazda MX5 en hebben daar inmiddels meer dan 1.000 auto’s van verkocht, zelfs nu is het nog een populair model.”

Sinds de verbouwing kun je ook meekijken in de keuken, oftewel de ‘state of the art’ garage, waar het onderhoud van elk soort auto wordt verzorgd. “Denk daarbij aan een APK, een beurt of een controle. Door alles van glas te maken kun je met eigen ogen zien hoe de monteurs aan het werk zijn terwijl je zelf geniet van een lekker bakje koffie.” legt Jeroen uit.

 

De Saturnuskade

Kort na de verhuizing naar de Zonweg kwam er steeds meer behoefte aan opslag van auto’s en ruimte voor het grotere onderhoud van auto’s. Ze kwamen uit op een hoekpand op de huidige Saturnuskade. Tot voor kort huurde Cabrioland het gebouw van de gemeente maar in 2017 kregen zij de kans om het pand over te nemen.

Dat was direct de aanzet om de ruimte daar ook een make-over te geven en er een extra showroom van te maken. Jeroen zegt: “We willen het naar het niveau brengen van de vestiging op de Zonweg. Daarnaast willen we een onderscheid gaan maken in het type auto’s dat we daar neerzetten. We willen ons bij de Saturnuskade oriënteren op bijzondere en aparte dichte wagens. Je kunt dan denken aan alle soorten dichte auto’s en SUV’s uit het middensegment evenals het hogere segment zoals Porsche en Range Rover, maar wel de apartere soorten. Auto’s met een beetje passie.”

Jeroen neemt, net als de renovatie op de Zonweg, ook de verbouwing van de Saturnuskade op zich. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Over de verbouwing zegt Jeroen het volgende: “Het pand is industrieel en prachtig gelegen aan het water tegenover de BAM. De uitstraling van het pakhuis willen we dan ook graag behouden. Daarom kiezen we ervoor om de binnenmuren te bekleden met 200 jaar oude industriële steentjes die we in Duitsland hebben gekocht. Er komt een gave gepolijste betonvloer en als aankleding hangen we grote zwart/witte foto’s aan de wanden. Oude industriële lampen maken het geheel compleet.”

Er komt een tweede hightech werkplaats, met hetzelfde open keuken principe, dat Cabrioland zal helpen om nog beter aan de vraag voor onderhoud te kunnen voldoen. Jeroen zegt: “We hanteren vriendelijke tarieven en kwaliteit staat bij ons bovenaan. We wassen en zuigen de auto’s ook na het onderhoud, waar gebeurt dat tegenwoordig nog? Daarnaast hebben we alle expertise in huis, we kunnen zelfs auto’s reviseren als daar behoefte aan is.”

Internationaal succes

De klanten van Cabrioland komen niet alleen uit de directe omgeving. Toen er een bijzondere Maserati in de verkoop kwam, werden ze zelfs gebeld uit Portugal. “Het was een hele bijzondere auto dus daar was enorme belangstelling voor. Wij zijn ook echt gespecialiseerd in cabrio’s en bijzondere auto’s.”

Niet alleen de auto’s die zij zelf in de verkoop zetten dragen bij aan het succes. Bij Cabrioland kun je namelijk ook terecht voor zoekopdrachten. “Je kunt jouw wensen doorgeven qua merk, type, kleur en opties en wij komen dan terug met een aantal opties. We laten de auto van jouw keuze komen zonder aanbetaling of verplichting tot overname. Onze eisen voor de kwaliteit en de staat van de auto’s zijn hoog en die hanteren we ook voor zoekopdrachten. We hebben tot nu toe nog nooit iemand teleurgesteld die bij ons een zoekopdracht heeft neergelegd.” vertelt Jeroen.

Binckhorst & Binckhaven

In 2000 was dit hét autogebied van Den Haag. “Alle dealers zaten in die tijd ook in de Binckhorst en de Binckhaven. Dat was voor ons ideaal, bovendien konden we verhuizen naar een (toentertijd) nieuw pand. De locaties zijn goed bereikbaar, zowel vanuit het centrum als vanaf de snelweg. Na de opening van de Rotterdamse Baan gaat dat nóg beter worden.” zegt Jeroen. Met alle positieve ontwikkelingen die er plaatsvinden, zien ze het als een gouden zet dat ze in het gebied zijn gebleven. “Je ziet dat sommige dealers ook weer terugkomen vanuit het Forepark, wat tegenwoordig een beetje de autoboulevard is. Voor ons zou het gunstig zijn als autobedrijven van hetzelfde kaliber zich hier ook weer vestigen. Verder hoop ik dat er nog meer horeca komt, dat zou nog meer nieuwe mensen naar het gebied trekken. De locatie in de Binckhaven is prachtig en heeft nog veel meer te bieden.”

Ze verwachten ook nieuwe klandizie te krijgen vanuit de duizenden woningen die in de Binckhorst en Binckhaven gerealiseerd worden, omdat het voor mensen prettig is om het onderhoud van hun auto dicht bij huis te kunnen regelen. Enthousiast vertelt Jeroen: “Het is leuk dat er meer leven komt in het gebied. Zo ook op de Saturnuskade. Dankzij de renovatie van de gemeente en de komst van Kompaan staat deze ook meer in de schijnwerpers. Toen Kompaan vorige zomer het terras buiten had staan en ik de rolpoort opendeed, stonden er binnen no time 15 man binnen. Binnenkort kan iedereen mooi naar binnen kijken door de glazen puien.”

Ben jij ook op zoek naar een bijzondere auto of zoek je een garage voor het onderhoud van je auto? Kijk dan op www.cabrioland.nl!

Terug naar overzicht