Vandaag is officieel aangekondigd dat de Caballero Fabriek er een zusje bij krijgt! Een belangrijke ontwikkeling voor de Binckhaven als startup hub in Den Haag. Meer weten over dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw in de Saturnusstraat? Lees dan gauw verder.

DE TITAAN

De gemeente Den Haag investeert in de realisatie van een nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw zal de naam ‘De Titaan’ krijgen. Het wordt een verzamelplaats voor groeiende innovatieve bedrijven, de zogeheten scale-ups. Dat zijn bedrijven die na de startfase flink doorgroeien en daarom meer werkruimte nodig hebben.

De focus ligt hier vooral op de doelgroep die werkt aan innovaties voor een betere wereld. De Titaan is direct gevestigd naast de Caballero Fabriek in de Binckhaven, dé startup hub van Den Haag.

Wethouder Saskia Bruines (Kenniseconomie) verteld hierover: “Voor de economische groeikracht van Den Haag zijn jonge, innovatieve ondernemingen en creatief talent van groot belang. Het programma Impact Economy werkt aan het vestigingsklimaat voor startups en scale-ups die met innovaties werken aan een betere wereld.”

Jarenlang was er een tekort aan ruimte voor jonge bedrijven die zich in Den Haag wilden vestigen in een creatief industrieel milieu als de Binckhaven. Met de Titaan maken ze een enorme sprong door voor deze doelgroep een ruimte van maar liefst 11.000 m² vrij te maken.

Wethouder Saskia Bruines zegt: “Ze dragen niet alleen sterk bij aan de groei van werkgelegenheid, maar trekken ook talent en investeerders aan. Daarnaast wordt het voor grotere bedrijven nog interessanter om zich in Den Haag te vestigen of te blijven.”

Ook wethouder Richard de Mos (Economie) is blij met de komst van De Titaan! “Dit College biedt meer ruimte aan het mkb en innovatie. Er is dringend meer bedrijfshuisvesting nodig in Den Haag, zeker voor ambachtelijk werk in de maakindustrie zoals reparatie- en productiebedrijven. De markt pakt dit nog onvoldoende op. Daarom helpen wij daar nu actief bij”, verteld hij.

BINCKHAVEN, DÉ STARTUP HUB

De Binckhaven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé startup hub van Den Haag en is het uithangbord van de Haagse startup scène. De Binckhaven wordt gedragen door het icoon, de Caballero fabriek, waar tweehonderd creatieve bedrijfjes zijn gevestigd. In 2018 heeft de gemeente ook al Apollo14 geopend in de Binckhaven, om in te spelen op de dringende huisvestingsbehoefte in de Binckhaven voor startups. Vervolgens opende de vestiging van het hoofdkantoor van het innovatieve topbedrijf Q42 hier ook zijn deuren.

Samen met broedplaats de Besturing, het innovatieve bedrijf Secrid (een voorbeeld voor alle Haagse scale-ups), de sociale onderneming Greenfox en brouwerij Kompaan maken al deze bedrijven het schiereiland tot een dynamisch gebied met een uniek karakter. De Titaan is het voorlopige slotstuk van deze ontwikkeling van de Binckhaven tot dé startup hub van Den Haag.

De Titaan ligt aan de Saturnusstraat 95. Hier is nu nog het bedrijf Harting Bank gevestigd. Architectenbureau Braaksma & Roos heeft een renovatieplan gemaakt, waarbij het bestaande gebouw wordt verduurzaamd en vergroot met een extra verdieping er bovenop. Het totaal verhuurbare oppervlak is 11.205 m2. Daardoor ontstaat er ruimte voor circa 70 bedrijven en meer dan 350 arbeidsplaatsen. De Titaan verwacht in 2021 haar deuren te openen.

Meer weten over De Titaan? Lees dan het voorstel van het college hier!

Terug naar overzicht