In een transparante glazen unit gevestigd aan de oude ingang van de Caballero Fabriek zit ras ondernemer Rosan Gompers, eigenaar van NewCompany Creations. Als organisatie- en communicatiestrateeg voorziet Rosan diverse corporates en ondernemers binnen en buiten de CabFab en Den Haag van advies. Rosan is expert op het gebied van innovatie en de toekomst van werken en het is haar ambitie om zoveel mogelijk bedrijven te helpen vernieuwen. Iets dat nog steeds een topic is en volgens haar vaak ook hard nodig: “Investeren in toekomstbestendigheid, jezelf steeds opnieuw uitvinden en een aantrekkelijk merk blijven is de key.” Inspiratie doet ze over de hele wereld op en ze neemt haar klanten zelfs mee naar de Binckhaven. Hoe ziet zij de Binckhaven en wat is haar visie op de ontwikkelingen in het gebied?

NEWCOMPANY CREATIONS

Na 10 jaar bij een groot management consulting bureau gewerkt te hebben, lonkte het ondernemerschap. Met de oprichting van NewCompany Creations wilde ze bedrijven niet alleen op organisatorisch en cultureel vlak helpen vernieuwen, maar ook de fysieke werkplekken in kantoren integraal meenemen in de vernieuwde aanpak. Als onderdeel van de bedrijfscultuur, de brand en als enabler van innovatie en groei. Rosan zag de mogelijkheden van ‘het nieuwe werken’, maar ook het gebrek aan visie en de implementatie missers die hierbij nog vaak werden gemaakt.

NewCompany Creations is een creatief bureau voor innovatie en organisatievernieuwing. Anders of vernieuwend werken is volgens Rosan daar een onderdeel van: “Wij helpen organisaties de verbinding met de nieuwe economie te maken. Dit doen wij door de organisatie van binnenuit te vernieuwen samen met medewerkers uit de organisatie. We stemmen de manier van werken en het kantoor af op de veranderende eisen van de markt, veranderende samenwerkingen met klanten, de werkprocessen en dynamiek, maar ook op nieuwe generaties medewerkers.”

Om de klant zo goed mogelijk te bedienen, werkt NewCompany Creations samen met een netwerk van professionals en combineert op deze wijze verschillende expertises. Zo richtte Rosan samen met Studio van ’t Wout interieurarchitecten het label The Community Office op. “Veel klanten komen bij ons met een initiële vraag over hun kantoor. Maar het kantoor is meer dan een fysieke werkplek. De bedrijfscultuur, samenwerkingen en zelfs het bedrijfsresultaat kunnen hiermee worden beïnvloed.” Ook Secrid klopte met een vraag bij Rosan aan. Zij groeiden uit hun jasje. Rosan vertelt hier over: “Samen met de medewerkers ben ik gaan kijken naar de wensen voor een effectieve en prettige werkplek. Deze werkomgeving moet daarnaast de groei, de toekomstvisie en dynamiek van dit unieke bedrijf ondersteunen en versterken. Deze wensen zijn vertaald naar een ontwerp voor een nieuw pand, dat binnenkort in de Saturnusstraat wordt geopend. Het kantoor is niet alleen samen met, maar ook door Secrid collega’s ontworpen. Dat maakt dit project en het resultaat uniek.”

ROSAN OVER DE CABFAB

Rosan werkt vanaf 2012 vanuit de CabFab, echter niet het gehele jaar. Voor inspiratie en inzicht in trends en ontwikkelingen op het gebied van werkconcepten, bezoekt Rosan geregeld vooruitstrevende steden zoals New York, Oslo en Kopenhagen. Door te werken in diverse coworking spaces en hierover tijdens beurzen en congressen te spreken, houdt zij zichzelf scherp.

Rosan heeft dan ook een duidelijke visie over de CabFab: “We kunnen trots zijn op deze plek. Het straalt creativiteit en innovatie uit en Jools is een echte verbetering. Ik zie de CabFab nog wel echt als een bedrijfsverzamelgebouw terwijl de mogelijkheden om een community te bouwen hier zeker zijn. Ik zou nog meer samenwerking en kennisdeling tussen de ondernemers willen zien. Door simpelweg letterlijk bij elkaar over de drempel te kunnen stappen en dat fysiek makkelijker te maken.”

MULTIFUNCTIONELE URBAN SPACE

Rosan ziet de toekomst van de Binckhaven als een multifunctionele urban space. In haar werk merkt ze op dat vele panden en stedelijke gebieden zoals de Binckhaven een mix worden van retail, horeca, hotels, coworking plekken en appartementen. Volgens Rosan trekt juist dit veel investeerders aan en niet alleen de startups: “Een fusion van de oude en nieuwe economie is interessant. Dat gaat de stad veel opleveren.” Ook de komst van Apollo 14 ziet Rosan als grote toevoeging in het gebied en zorgt volgens haar voor diversiteit tussen de verschillende (startup) hubs in de Binckhaven.

Rosan vergelijkt de ontwikkelingen in de Binckhaven met de ontwikkeling van het Meatpacking District Kødbyen in Kopenhagen: “De samenwerking tussen creatieve ondernemers, vastgoed ontwikkelaars en de overheid heeft een succesvol gebied opgeleverd. Dat is wat er nu ook in de Binckhaven gebeurt. Het is daarom ontzettend tof om juist nu hier te zitten.” Haar enthousiasme voor de Binckhaven houdt Rosan niet alleen voor zichzelf. Als echte ambassadeur van de Binckhaven leidt Rosan buitenlandse bedrijven rond in het gebied.

Benieuwd wat Rosan voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met haar op via de website van NewCompany Creations. Of bekijk haar blog!

Terug naar overzicht