Als beginnend ondernemer zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Zo komen er nogal wat juridische aspecten kijken bij het opzetten van je eigen bedrijf. Zaken waar je zelf misschien niet zo snel aan gedacht zou hebben. #Binckie David Krantz van bedrijf Muller & Eilbracht weet als geen ander wat voor juridische valkuilen je als bedrijf kunt tegenkomen. Wij spraken met David die ons alles vertelde over zijn werk en zelfs een tipje van de sluier wilde oplichten voor nieuwe startups.  

OVER MULLER & EILBRACHT

Bij Muller & Eilbracht specialiseren ze zich voornamelijk in intellectueel eigendomsrecht. Onder intellectueel eigendomsrecht valt bijvoorbeeld merkrecht, octrooirecht en auteursrecht. Oftewel dingen waar elk bedrijf mee te maken krijgt.

David zegt: “Voor onze klanten leggen wij deze rechtsvormen vast en beschermen wij de producten. We stellen strategische plannen op en helpen onze klant zijn merk het beste te beschermen. Binnen Nederland én zelfs wereldwijd. Verder pakken wij ook mensen aan die inbreuk hebben gemaakt op jouw rechten als merk. Dit zijn allemaal dingen waar startups vaak tegenaan lopen.”

Muller & Eilbracht werkt niet alleen voor startups, maar ook voor grotere merken. Zo zijn ze nu bijvoorbeeld druk bezig met Balmain, een groot en internationaal kledingmerk. Hiervoor letten zij op Balmain namaak kleding en leggen daar ook beslag op. Deze kleding zal je ongetwijfeld weleens een keer hebben gezien. Denk maar aan Balmain vs Ballin.

Elk bedrijf is natuurlijk verschillend, maar volgens David zijn er een aantal dingen waar veel bedrijven tegenaan lopen. “Veel startups denken dat ze er met een domeinnaam al zijn. Maar een domeinnaam is alleen een adres op internet. Dat is het. Je kan hier geen rechten aan ontlenen en daar heb je dus merkbescherming voor nodig”, licht David toe.

EEN PLEK IN DE CABALLERO FABRIEK

Muller & Eilbracht zit pas sinds één jaar in de Caballero Fabriek maar was daarvoor al gevestigd aan de Binckhorst. Omdat Muller & Eilbracht graag met startups samenwerkt, is de locatie binnen de Caballero Fabriek natuurlijk ideaal.

David zegt hierover: “Wij wilden al heel lang ons bedrijf vestigen binnen de Caballero Fabriek. Het verfrissende idee dat bij iedereen eigenlijk altijd de deur openstaat is erg prettig. Wij denken ook veel te kunnen betekenen voor dit gebied door startups te helpen met de bescherming van hun bedrijf. Ook voor de nieuwe bedrijven in Apollo 14!”

Als bedrijf kun je veel dingen over het hoofd zien. Daarom hebben ze bij Muller & Eilbracht een inloopspreekuur ingesteld, waar bedrijven gratis advies kunnen krijgen.

ONTWIKKELINGEN BINNEN BINCKHAVEN

Bij Muller & Eilbracht zijn ze erg blij met de recente ontwikkelingen binnen de Binckhaven. David zegt hierover: “Toen we net ons kantoor aan de Binckhorst opende, was het allemaal een beetje kaal hier in de omgeving. Nu zie je bijna maandelijks nieuwe panden of terrassen openen, dit is erg gaaf om te zien. Verder is het leuk om die combinatie tussen zakelijk en privé in het woon/werk gebied terug te zien.”

Wel hoopt David op een mogelijkheid tot meer samenwerkingen binnen het gebied. Ze zitten pas net in de Caballero Fabriek maar zouden graag in contact komen met andere (kleine) bedrijven om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

TIPJE VAN DE SLUIER

Speciaal voor de startups heeft David het volgende advies: “Bescherm je merk! Wanneer iemand iets creëert, zorg dat je intern binnen je onderneming duidelijke afspraken hebt gemaakt over wie het eigendom daarvan heeft. Er zijn namelijk rechten die automatisch aan de werkgever toevallen en rechten die dat niet doen. Dit geldt hetzelfde wanneer je iets voor een klant maakt. Spreek altijd goed af wie de rechten heeft.”

Willen jullie meer weten over Muller & Eilbracht of zie jij mogelijkheden op een samenwerking? Bekijk dan de website of loop langs tijdens het inloopspreekuur. Elke maandag tussen 14:00 en 15:00 uur staan ze in Unit 83 van de Caballero Fabriek voor je klaar!

Terug naar overzicht