Er wordt volop vernieuwd en gebouwd in de Binckhorst en dan hebben we het niet alleen over de Victory Boogie Woogietunnel. Binnenkort zullen er heel wat mensen zijn die de Binckhorst hun thuis kunnen noemen: industrieel, rauw & hip Haags. Lees hier meer over alle nieuwe duurzame woningen op Binck Eiland!

Foto: eigendom Binck Zuid BV

TRANSFORMATIE

De Gemeente Den Haag wil de Binckhorst, en daarmee ook de Binckhaven, transformeren naar een gemengd stedelijk gebied, waar werken en wonen hand in hand gaan. In de Binckhaven zijn de eerste woningen op het Maanplein al opgeleverd. Maar ook op Binck Eiland, aan de rand van de Binckhaven bij de kruising van de Maanweg en de Binckhorstlaan, worden grote stappen gemaakt om nieuwe luxe woningen te realiseren. Projectontwikkelaars BPD, Local en VORM creëren daar namelijk een groene, ontspannen en duurzame woonwijk met een stoer karakter. Binck Eiland is omgeven door water en gelegen tussen het centrum van Den Haag, Rijswijk en Voorburg. De Binckhorst krijgt hiermee een nieuwe start als woon- en werkgebied in Den Haag.

Tot 2015 werd het eiland gebruikt door uitgeefgigant SDU. De hal van de SDU-drukkerij die zich op het eiland bevond, is inmiddels gedemonteerd en wordt binnenkort opgebouwd in Barneveld en zal dienst gaan doen als onderdeel van een nieuw transportmuseum. De ‘duikplank’ die het gebouw van De Binck kenmerkt, zal de komende weken worden afgebouwd. Binck Eiland zal de eerste plek zijn waar er gewoond kan worden, in dit nieuwe stukje Binckhorst.

Op dinsdag 3 juli was er een informatieavond in de Caballero Fabriek, speciaal voor alle omwonenden die meer te weten wilden komen over de plannen op Binck Eiland.

WONEN OP DE BINCKHORST

Het totale project van Binck Eiland bestaat uit drie delen & fases; De Binck, Binck Plaats en Binck kade. Het gaat om verschillende soorten woningen die kunnen voldoen aan de verschillende woonbehoeftes. In totaal zullen er 235 woningen worden gerealiseerd.

Het wonen op Binck Eiland zal, met de snelle toegang naar de snelwegen en het centrum van Den Haag op nog geen 10 minuten afstand, een unieke ervaring zijn. Daarbij is de Trekvliet voor ontspanning en mogelijkheden om te varen binnen handbereik, wat voor een bijzondere woonbeleving zorgt.

De Binck is de transformatie van het markante kantoorgebouw tot een modern Haags appartementengebouw. Het gebouw bestaat uit 18 koopappartementen, die inmiddels allemaal zijn verkocht. De 55 vrije sector huurwoningen zijn nu in de verhuur. De verwachte oplevering is Q4 2018.

Binck Plaats bestaat uit 46 ruime 4-laagse herenhuizen met hoge plafonds. Op straatniveau komt er een overdekte parkeergarage voor de woningen van Binck Eiland. Het dak van de parkeergarage zal worden ingezet als gemeenschappelijke (dak)tuin die aansluiten op de eigen tuinen van de woningen van Binck Plaats. Deze woningen zijn nu in de verkoop en de verwachte oplevering van deze mooie huizen zal naar verwachting in Q2 2020 zijn.

Binck Kade bestaat uit twee woontorens op de kop van het eiland aan de Trekvliet. In de torens komen appartementen en penthouses, met afmetingen tussen de 70 en 220m2 en bieden uitzicht over prachtig Oud Rijswijk. Deze woningen zullen naar verwachting in Q4 2018 te koop worden aangeboden. De oplevering van alle appartementen zal naar verwachting in Q3 2021 zijn.

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de transformatie van kantoorgebouw naar woningen voor De Binck, wordt de overige grond op het Binck Eiland bouwrijp gemaakt en wordt er in gezamenlijkheid gewerkt aan een nieuwe integrale inrichting van de (openbare) ruimte op Binck Eiland.

Wil jij meer informatie over alle ontwikkelingen of ben je geïnteresseerd in een van de woningen? Op de website www.binckeiland.nl lees je meer over het project en alle woningen. Voor overige vragen kun je contact opnemen via info@binckeiland.nl.

Terug naar overzicht