Ben jij in deze fantastische zomer ook niet weg te slaan bij de BBQ in je eigen tuin? Word jij gelukkig van de geur van brandende kolen? De sensatie van perfect gegrild en gerookt vlees? Dan is het (gratis) Regahfest 2018 Double Trouble Barbecue Festival voor jou the place to be!

BBQ Festival in de Binckhaven

Op 25 & 26 augustus wordt het internationale BBQ festival (onder de vlag van de Kansas City BBQ Society – KCBS) voor de 4e keer in Den Haag gehouden en zal nog groter worden aangepakt dan voorgaande jaren.

Zo zullen er beide dagen demonstraties zijn van onder andere Big Green Egg, ProQ en GreenForest. Naast heerlijk eten kun je ook de beste tips & tricks op doen om thuis als een echte BBQ pro aan de slag te gaan. Trek in iets anders dan vlees? No worries, het team van Meer Frites bereiden weer hun heerlijke biologische frietjes. Uiteraard zal Kompaan zorgen voor de lekkerste zelf gebrouwen biertjes en andere drankjes.

Naast de doorlopende demonstraties zijn er maar liefst 36 internationale BBQ teams die strijden om de titel: Grand Champion RegahFest 2018. Maar liefst 8 teams van de Top 10 van Europa zullen aanwezig zijn evenals 5 topteams uit de USA die speciaal voor het event overkomen.

(Photos by Moni & Dirk – RUBTOWN.com)

Over de wedstrijd

Elk team moet 4 categorieën inleveren: kip, spareribs, varkensschouder (ook wel pulled pork) en brisket. Alle teams moeten alles op hetzelfde moment inleveren op zondag: elk half uur een gerecht. Dit start om 12:00 uur en loopt door tot 13:30 uur. Je hoeft die dag niet eerst te lunchen want bij veel teams kun je gratis proeven van hun creaties. Alle gerechten van de deelnemers worden ’blind’ beoordeeld door een 6-koppige jury en het beste team krijgt de titel Grand Champion!

Extra gaaf: de 5 beste teams uit Europa en de beste 5 uit de USA zullen het ook tegen elkaar opnemen in de Global BBQ Battle.

Double trouble!

Waarom heet deze editie van het Regahfest eigenlijk Double Trouble? Omdat er dit jaar voor het eerst in Europa 2 wedstrijden tegelijkertijd worden gehouden. De teams die daaraan deelnemen moeten alles dubbel maken op precies hetzelfde tijdstip.

Wist je dat jij ook deel kan uitmaken van de jury? Op vrijdag 24 augustus wordt er namelijk een jurycursus gegeven waaraan iedere liefhebber kan deelnemen. Na het volgen van de cursus ben je direct gecertificeerd KCBS jurylid en kun je jezelf inschrijven voor het Ragahfest 2018 en daarnaast ook alle overige wereldwijde BBQ wedstrijden.

Meedoen? Check de link: https://www.facebook.com/events/181046099397481/

Agenda

14.00 Terrein & de bar, verzorgt door Kompaan open
15.00 Doorlopende demo’s en proeverij bij o.a. Green Forrest & ProQ smokers.
15.00 Big Green Egg mini masterclass, beperkte plaatsen dus kom op tijd!
16.00 Steak Cookoff Asscociation Steak & Burger contest, zie de teams in actie!
17.00 Big Green Egg mini masterclass, beperkte plaatsen dus kom op tijd!
18.00 Prijsuitreiking Steak Cookoff
19.00 Demonstratie Whole Hog aansnijden door USA pitmaster Phil Wingo
22.00 Einde festival
22.01 Afterparty @ Kompaan Beer Bar
12.00 Terrein & de bar, verzorgt door Kompaan open
12.00 GRATIS KIP PROEVEN BIJ BIJNA ALLE BBQ TEAMS, op=op
12.30 GRATIS SPARERIBS PROEVEN BIJ BIJNA ALLE BBQ TEAMS, op=op
13.00 GRATIS PULLED PORK PROEVEN BIJ BIJNA ALLE BBQ TEAMS, op=op
13.30 GRATIS BRISKET PROEVEN BIJ BIJNA ALLE BBQ TEAMS, op=op
13.30 Doorlopende demo’s en proeverij bij o.a. Green Forrest & ProQ smokers.
14.00 Big Green Egg mini masterclass, beperkte plaatsen dus kom op tijd!
16.00 Big Green Egg mini masterclass, beperkte plaatsen dus kom op tijd!
17.00 Prijsuitreiking BBQ wedstrijd
19.00 Einde festival

Wil jij erbij zijn? Je vindt het festivalterrein bij de Saturnusstraat in de Binckhaven. Of kijk simpelweg uit naar alle rooksignalen 😉

Meer informatie vind je hier: https://www.facebook.com/events/253309178605311/?active_tab=about

Terug naar overzicht