Op zaterdag 13 januari 2018 opent het project Rotterdamsebaan de poorten van de werkterreinen in de Binckhorst en de Vlietzone. Iedereen is tussen 12.30 en 16.30 uur welkom om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

Op beide werkterreinen is er van alles te doen, te zien en te beleven. Neem tussen 12.30 en 16.30 uur een kijkje op de bouwplaatsen en volg de route met informatieborden. Ook in het Trefpunt Rotterdamsebaan zijn er deze middag extra activiteiten.

Vlietzone

Dit is er te doen:

  • In de Vlietzone staat de tunnelboormachine startklaar om de Victory Boogie Woogietunnel te gaan boren.
  • Wandel de 250 meter lange toerit in en sta naast de meer dan 11 meter hoge en 80 meter lange machine.

Neem op het terrein ook een kijkje bij:

  • de scheidingsinstallatie,
  • de silo’s met bentonietklei
  • de enorme portaalkraan met daaronder tientallen stapels segmenten voor de tunnelringen.

Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen!

Binckhorst en archeologisch museum

Op het werkterrein in de Binckhorst is er ook van alles te zien en te doen. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de toerit, een aaneenschakeling van bouwkuipen met als diepste punt de 16 meter diepe ontvangstschacht. Dit is de plek waar de tunnelboormachine na ongeveer 4 maanden boren weer boven de grond komt.

Kom tijdens de open dag ook alles te weten over het archeologisch onderzoek en loop met een speciale 3D-bril op door een museum met alle vondsten die de Haagse archeologen gedaan hebben.

Meer informatie en routebeschrijvingen vind je hier: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/kom-naar-de-open-dag-rotterdamsebaan-op-13-januari.htm

Terug naar overzicht